foradia mediambient

La Diputació de València impulsa els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible

• La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica que la finalitat és "garantir espais saludables" • Els PMUS permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, assenyala que “els PMUS són instruments de participació ciutadana per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana situant en el centre de la planificació a les persones. La seua finalitat és garantir espais saludables i amables on es puga caminar i pedalar, i on els desplaçaments més llargs es puguen efectuar amb transport públic”.

Els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat: vianants, ciclistes, transport públic, el vehicle privat, l’aparcament i la distribució de mercaderies, tenint en compte la seguretat viària, la salut i la integració social.

Els PMUS tenen un àmbit d’actuació local, no obstant això per esta convocatòria poden desenvolupar-se en col·laboració amb diversos municipis, ja siga per pertànyer a una àrea metropolitana, a una mancomunitat o a una agrupació.

El crèdit total consignat per a les subvencions que es concedixen a l’empara de la present convocatòria és de 400.000 euros, amb unes subvencions per concurrència competitiva de 6.000 euros per a municipis de 3.000 a 10.000 habitants, i 7.000 euros per a municipis de 10.001 a 20.000 habitants.

Les entitats locals d’àmbit territorial inferior al municipal i municipis de menys de 3.000 habitants que formen part de mancomunitats o d’agrupacions, d’almenys 2 integrants, podran optar a 2.500 euros per a cadascun dels seus components. En esta modalitat, la quantia total resultant serà com a màxim de 15.000 euros per agrupació.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *