foradia subscriutegrat

Diana Cortés: “No haguérem pensat mai vora a 1.000 curts”

La primera edició dels Premis Animalcoi ha sigut tot un èxit. Quasi mil projeccions s’han presentat, cosa que ha dificultat la tasca de triar als guanyadors. Diana Cortés, directora d’Animalcoi ha estat parlant amb El Grat per a explicar-nos aquest primer festival

  • Com va sorgir la idea de crear un festival com Animalcoi?

La idea sorgeix de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, ja que tenen un cicle formatiu d’animació i veuen que els va super bé i va moltíssima gent. Aleshores comencen a fer jornades d’animació en la mateixa escola, i veuen que hi ha molt potencial i que hi ha molt talent, així que decideixen canviar de jornades a festival i parlen amb l’Ajuntament, i a ells els encanta la idea, i a partir d’ahí comencem el projecte.

Aquest projecte vol destacar el talent d’aquesta gent i la ferramenta de l’animació, com un mitjà tant cultural com empresarial, perquè volem que la gent s’adone que serveix per a moltíssims àmbits, ja que pot acompanyar a publicitat, cine, moda, a moltíssimes coses, i pot ser un nínxol de treball. Volem que empreses, estudiants i professionals s’uniren i s’adonen de tot el potencial que es pot explotar amb una ferramenta com és l’animació, que pot ser per a menuts i majors.

  • Quina relació tens tu amb l’animació?

Jo vaig estudiar Belles Arts en la Facultat de València. Vaig cursar animació i quan vaig acabar, vaig començar a treballar en la sèrie ‘Caracolímpicos’ de Canal 9 fent stop motion, després vaig estar en altres sèries d’animació, i també he fet publicitat. Porte tota la vida treballant en vídeo i animació.

  • Abans de la pandèmia s’havien plantejat també fer activitats com tallers, per a la pròxima edició, penseu que ja podreu fer-les?

Enguany sols hem fet els premis, l’any que ve realitzarem el festival. Ahí, si la pandèmia ho permet, sí que hi haurà tallers, conferències, i projeccions en directe. Al principi es va anunciar que es faria aquest any, i no es va poder, però si que havien enviat tots els vídeos, vora 900, per a participar en els concursos. Aleshores vam decidir no canviar tot a 2021, i començar ara per a tindre un recorregut d’un any, i durant el 2020 vam decidir que la gent ho poguera veure en línia. L’any que ve les veurem en sales grans, era començar amb açò i ja a poquet a poquet fer coses, com tallers en els coles, i ja en el festival sí que es faran totes les activitats.

  • Els premis han sigut tot un èxit, heu rebut més de 930 curts de tot el món. Us esperàveu tindre aquesta acollida en una primera edició?

No, per a res. Sabem que hi ha molta gent que fa animació, però som d’una ciutat petita, i a més, amb una pandèmia, doncs vam pensar que per ser la primera vegada ens arribarien 100 o 200, no haguérem pensat mai vora a 1.000, i menys que vingueren de totes les parts del món, i a més, amb moltíssima qualitat, així que ha sigut difícil triar. Es que hi havia curts de premis Goya, nominats per a aquest any, i gent amb un palmarés d’animació increïble. Estem encantats i no ens ho esperàvem per a res. Sabíem que podria tindre èxit, i esperem que el tinga, perquè apostem molt per aquest projecte, però no s’imaginàvem aquesta acollida.

  • Enhorabona per la part que el toca.

Gràcies.

  • Conta-mos un poc sobre els guanyadors.

El Premi Mutua Levante ha sigut per a ‘Paradaise Lost’, intentarem que es puga veure pròximament en la web. Del Premi Animalcoi Solitium, el guanyador ha sigut ‘Muedra’, de César Díaz, i el guanyador del Premi Caixa Ontinyent és Tempelis, d’un grup de gent d’escola. A més, el guanyador per votació del públic ha sigut ‘Differences of opinion’ de Clàudia Villagrasa Pallarès.

  • La mascota d’Animalcoi es diu Aitana, d’on ve aquest nom?

Es va fer un concurs en Facebook per a posar-li nom. I com és una A d’Alcoi i una A d’animació, també es va votar que podria ser la A d’Aitana, que és una muntanya pròxima a nosaltres i ens va parèixer fantàstic.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *