foradia subscriutegrat

S’han destinat quasi 900.000 euros en les ajudes ReactivAlcoi

Des del principi de la declaració de l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme mesures socials i econòmiques que no estaven previstes per tal d’ajudar a les necessitats que ha deixat aquesta crisi sanitària

L’Ajuntament d’Alcoi, des de l’inici de l’Estat d’Alarma ha plantejat mesures per a ajudar a aquells que més han patit els efectes de la pandèmia, i per aquest motiu, va crear el pla d’ajudes ‘ReactivAlcoi’.

Fins al moment, amb aquest pla s’han destinat en total 896.559 euros per tal de donar suport a diferents sectors de l’economia alcoiana, amb l’objectiu de compensar la reducció d’ingressos que ha produït la Covid-19. 

Per a l’alcalde de la localitat, Toni Francés, “aquestes ajudes han permés donar liquiditat als negocis d’Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat”

Francés ha afirmat que: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi hem estat des del primer dia al costat de la ciutadania, hem dut a terme moltes mesures extraordinàries per ajudar a tots els sectors i amb aquestes ajudes tenim un exemple més de com treballem perquè ningú es quede arrere”

Les ajudes s’han dut en diferents línies. La primera va ser per als autònoms i xicotetes empreses que van haver de tancar a causa de l’Estat d’Alarma, també s’ha ajudat a aquells que no van tancar, però que han vist una reducció dels seus ingressos. En total, es van rebre 391 sol·licituds, i s’han destinat 146.200 euros en aquesta línia 

També s’ha ajudat a afavorir la contractació de persones desocupades.  Aquesta ajuda era per a micropimes, autònoms i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones. En total s’han concedit 70 ajudes per un valor total de 146.837 euros. 

Les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, a més, han pogut optar a subvencions amb la intenció de minimitzar l’impacte de la Covid-19 en l’economia alcoiana. Per això s’ha ajudat a fer front al pagament del lloguer mensual del local, o de les despeses dels interessos del préstec d’adquisició dels locals, entre l’1 de març i el 15 d’octubre. Aquestes ajudes han ascendit fins als 186.553 euros, i han sigut tramitades per l’Ajuntament, però, finançades per la Diputació d’Alacant.

Els artesans del món de la Festa, per culpa de la no celebració de les festes de Moros i Cristians, també han patit un gran impacte econòmic, i per això des de l’Ajuntament s’han destinat 74.000 euros, per a 17 sol·licitants.

A més també s’han dedicat una part d’aquest pressupost al comerç i la Cultura. 

Pel que fa al comerç local, hostaleria i negocis de proximitat que van tancar durant l’Estat d’Alarma, s’han presentat 143 sol·licituds i s’han destinat 143.000 euros. S’ha calculat que aquestes ajudes han fet una inversió de 572.000 euros, ja que aquestes ajudes han volgut incentivar les compres locals i el consum a través de descomptes als tiquets de compra. 

En el món de la cultura s’han realitzat diferents accions, en les quals s’han destinat 200.000 euros. En el cas de les arts escèniques s’ha fet una inversió de 10.000 euros per tal d’ajudar a les companyies. La música, a través de bandes i agrupacions musicals de la ciutat també s’han vist beneficiades, i les arts plàstiques també, amb una inversió de 20.000 euros per a adquirir obres d’art d’artistes alcoians. 

També s’ha dut a terme una compra de llibres per a regalar als xiquets i xiquetes d’Alcoi, amb una inversió de 17.000 euros, i, seguint en l’àmbit literari, s’ha convocat el Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la Isabel-Clara Simó, que ha tingut una dotació de 8.000 euros. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *