foradia subscriutegrat

176 persones participen en els itineraris d’Inserció Sociolaboral

Gràcies a aquest programa, 12 persones han aconseguit trobar un lloc de faena

Durant l’any 2020 l’Ajuntament d’Alcoi va dur a terme un projecte d’inserció sociolaboral, que tenia com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels participants, realitzant sessions individuals, cursos i tallers, gràcies a un itinerari personalitzat individua que es du a terme a tots els participants d’aquest programa.

Concretament durant l’any passat van participar 176 persones, tenint en compte que va haver-hi mesos en el qual l’atenció presencial no es va poder realitzar per culpa de la Covid-19, i per tant, no va poder accedir cap usuari nou. Els participants tenien entre 25 i 54 anys.

Segons han informat des de l’Ajuntament, 12 d’aquestes persones han aconseguit ser inserides laboralment. La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia ha explicat que: “És una xifra important perquè ha sigut un any molt complicat, i hem d’estar contents perquè aquestes persones, que com sempre insistim, parlem de persones no de números, han aconseguit les habilitats per a poder entrar en el món laboral i ho han assolit”.

La regidora, a més a més, afegeix que: “aquest programa és fonamental per a donar a les persones competències perquè puguen valdre’s per si mateixos en la nostra societat, cal reconéixer l’esforç tant el que realitzen les persones per créixer, com el dels professionals que treballen en aquesta tasca”.

En el programa s’han fet tallers de Creixement Personal, sessions de motivació de cerca d’habilitats socials, de cerca activa d’ocupació i de dret laboral bàsic. A més, també s’han dut a terme activitats grupals.

La finalitat d’aquestes accions era generar un clima de participació, en el qual els usuaris estigueren relaxats per a poder preguntar dubtes.

Un altre dels tallers que es va realitzar va ser el d’Alfabetització Digital, en els quals s’han treballat coneixements i competències bàsiques per a utilitzar les pàgines web, crear i gestionar un correu electrònic, apuntar-se a diverses webs d’ocupació, o fer un rastreig setmanal d’ofertes de treball.

Igualment, setmanalment es duien a terme en l’àmbit individual sessions de Lectoescriptura per als usuaris que no tenien les habilitats bàsiques, com a iniciació prèvia a la seua matrícula a l’Escola de Persones Adultes.

S’han desenvolupat d’igual manera d’aquestes sessions grupals per a l’obtenció de diferents carnets, en concret, dos cursos de Carnet de Manipulador d’aliments i dos cursos de Formació de Carretoners.

A més d’aquestes accions formatives, es va realitzar el mes de juliol, una ruta senderista pel Molinar per a conéixer l’entorn de la ciutat i fomentar la cohesió de grup i les relacions personals.

Enguany així mateix han realitzat la formació teòrica i pràctica per a l’obtenció del permís de conduir B del qual s’han beneficiat 17 alumnes. La formació teòrica s’ha realitzat durant el mes de setembre i octubre, la formació pràctica al novembre i desembre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *