foradia mediambient

Aprovats els pressupostos de 2021 i la plantilla de personal de Gandia

El PSPV-PSOE i Compromís més Gandia Unida han sigut els partits que han votat a favor, Ciutadans s'ha abstingut i el PP ha votat en contra

Gandia ha celebrat el seu plenari ordinari de forma telemàtica per tal d’aprovar els pressupostos municipals per al 2021. Els vots a favor han sigut del PSPV-PSOE i Compromís més Gandia Unida, l’abstenció de Ciutadans, i els vots en contra del Partit Popular.

Els comptes municipals compten amb un capítol d’ingressos de 85.300.000 euros i despeses per valor de 84.600.000 euros € i han estat aprovats per primera vegada en el mes de gener després d’una dècada.

Els aspectes més destacats del pressupost d’aquest any són: la Reactivació econòmica i generació d’oportunitats per a la ciutadania i les empreses, amb 2’5 milions d’euros en partides que impulsen i dinamitzen l’economia, com Turisme (1,8 milions d’euros), Promoció Econòmica i Comerç (771.000 euros). Aquest apartat que augmenta en un 20% respecte a l’any passat. Més ajudes socials, ja que la partida de Benestar Social inclou 1,4 milions d’euros, als quals se sumen les ajudes directes de la Generalitat i la Diputació fins a arribar als 2 milions d’euros.

La consolidació de la recuperació dels serveis bàsics amb un pressupost que arriba a 20 milions d’euros, consolidant i millorant la gran aposta que ja en el pressupost de 2019 i 2020 es va fer per la recuperació d’aquestes partides. Retornar a la Mancomunitat. Gandia té l’oportunitat de liderar la comarca des de la institució que la representa i fer possibles polítiques associades de caràcter social, econòmic i territorial. La xifra pressupostada és de 225.000 euros. Millorar de les instal·lacions esportives, amb 700.000 €.

La revolució digital per fer de Gandia una ciutat intel·ligent, i és que es mantindrà i incrementarà a través d’ajudes d’altres administracions i fons europeus les quantitats destinades a innovació i transformació digital. S’apostarà per la cultura municipal. Els comptes municipals destinaran 5 milions d’euros durant aquest any i se centraran en set importants inversions per tal de generar llocs de treball directes i indirectes en el pitjor moment de la pandèmia.

Aquestes actuacions lligades directament al pressupost municipal generaran un total de 146 llocs de treball directes.

A aquesta xifra cal sumar els prop de 40 milions d’euros que s’invertiran les administracions superiors en actuacions com el Pla Edificant, el Palau de Justícia, l’Espai Sanitari de Roís de Corella, la subestació elèctrica en Sanxo Llop, el Pla de Sostenibilitat Turística, els ARRUR de Beniopa-Plaça El·líptica i el Raval a més de la rehabilitació de la Torre dels Pares, la millora del CEAM, la nova planta de l’Espai Labora, la millora d’accessibilitat a la platja en Marenys de Rafalcaid, l’ampliació i millora del port de Gandia, el dipòsit anti DSU de Les Foies o el dipòsit de pluvials de Clot de la Mota. Actuacions de més de 90 milions d’euros que suposaran la generació de més de 1.300 llocs de treball en total en els pròxims dos anys.També, es va aprovar la proposta de l’executiu per a la plantilla de personal de 2021. Un document que a més ha comptat amb el suport dels sindicats i que contempla algunes de les propostes fetes pels mateixos per al present exercici.

El ple va aprovar per unanimitat la modificació fiscal de la taxa d’ocupació de via pública per a 2021. La mesura té com a objectiu ajudar a pal·liar les conseqüències que la pandèmia està tenint en un sector tan important com l’hostaleria.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *