foradia pressupostparticipatiualcoi

Noves mesures a tota la Comunitat Valenciana

A partir del dia 21 de gener, i durant 14 dies, l'hostaleria i les instal·lacions esportives tancaran i el comerç estarà obert fins a les 6 de vesprada

El president Ximo Puig va comparèixer per tal d’anunciar noves mesures per tal de frenar la propagació de la Covid-19, ja que a les últimes setmanes l’augment de casos a la Comunitat Valenciana està sent cada vegada més greu.

Les mesures anunciades entraran en vigor a partir del dia 21 de gener i estaran vigents durant 14 dies.

Entre les noves mesures s’inclou el tancament total de tota l’hostaleria de la Comunitat Valenciana i de les instal·lacions esportives, i el comerç no essencial estarà obert fins a les 18:00h.

Puig ha manifestat la seua preocupació davant els alts nivells d’incidència de la Covid-19 al País Valencià, i ha explicat que: “exigeixen noves actuacions de caràcter immediat”. “L’augment de la corba de contagis i la situació de tensió que sofreix el sistema hospitalari valencià ens obliga a actuar ja”, ha declarat el president.

Pel que fa al tancament de l’hostaleria, el president ha assenyalat que sols es permetrà el servei de menjar per a portar, siga al mateix local o amb repartidors. El servei de cafeteria i restaurant dels hotels continuarà en funcionament, però sols per als clients i amb aforament restringit i el d’hospitals i clíniques o altres centres de treball sols estarà en funcionament per als seus treballadors. Els col·legis i guarderies continuaran tenint servei de menjadors. També queden fora d’aquestes restriccions les àrees de servei.

Quant a l’activitat comercial, es tancarà a les 6 de la vesprada, excepte establiments alimentaris, farmàcies i serveis essencials. En el cas de les instal·lacions esportives, estaran tancades menys per als esportistes professionals.

Els centres recreatius de majors i jóvens, les activitats festeres, les sales de bingo, casinos, salons recreatius, jocs i apostes, també estaran tancats durant 14 dies.

Respecte a les residències d’estudiants, l’aforament de les zones comuns serà del 30%, i garantint sempre les mesures de distanciament i higiene. A més, queden prohibides les visites.

Els vetlatoris es podran realitzar en tota classe d’instal·lacions, públiques o privades, amb límit de màxim 15 persones a l’aire lliure o 10 en espais tancats, siguen o no convivents, i sempre que es puga garantir la distància de seguretat. Aquestes mesures s’aplicaran a les cerimònies no religioses.

Des del govern valencià demanaran a l’Estatal que s’avance a les 20:00 el toc de queda. Però, de moment, continua vigent l’horari actual de limitació de la circulació que és a partir de les 22:00h.

Fins ara, 29 municipis valencians estaven confinats perimetralment, però, amb les noves restriccions aquesta mesura no es prorroga, i sí que es podrà circular entre municipis. De totes maneres, sí que continua el tancament autonòmic, i que el nombre màxim de persones en una reunió és de 6.

El cap del Consell ha volgut aclarir alguns dubtes sobre el confinament domiciliari, i és que, la Generalitat no té competències per a fer aquest tipus de restriccions, que ha descrit com a “extrema”, i que sols el Govern d’Espanya pot prendre aquesta decisió que segons ha explicat Puig: “en aquests moments la descarten”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *