foradia subscriutegrat

Setmana de commemoració de l’Holocaust a l’Andreu Sempere

Des de 25 al 29 de gener l'alumnat té preparada una setmana carregada d'activitats per tal d'aprendre que va suposar aquest genocidi i a més es farà un homenatge a les víctimes, entre elles 22 alcoians

Commemoració 2020 al pont Paco Aura

L’IES Andreu Sempere d’Alcoi commemorarà l’Holocaust durant la setmana del 25 al 29 de gener amb una programació d’activitats en la qual l’alumnat aprendrà que va suposar aquest genocidi i s’homenatjaran a les víctimes d’aquesta tragèdia, entre les quals es troben 22 alcoians. Ja és el segon any que des del centre es fa homenatge a aquests fets històrics.

Entre les activitats estarà la presentació del llibre ‘Los últimos españoles de Mauthausen’ de l’escriptor i periodista Carlos Hernández de Miguel; i José Miguel Santacreu, catedràtic d’Història de la Universitat d’Alacant, presentarà el documental ‘Estación de peaje’, on va participar l’alcoià víctima de l’Holocaust, Paco Aura.

Rosa Pérez, consellera de Participació, José Ignacio Pérez, director general de Qualitat Democràtica i Alberto Belda, regidor de Cultura estaran presents durant aquesta setmana, però no presencialment, sinó gràcies a una salutació per vídeo.

Aquest institut està dins de la ‘Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més’ i també és Escola Associada de la UNESCO, per aquest motiu, a pesar de la pandèmia, no han volgut deixar de costat el Dia Internacional de la Memòria de l’Holocaust que se celebra el dia 27 de gener.

La programació començarà eixe mateix dilluns amb una exposició dedicada als xiquets i xiquetes que van ser víctimes d’aquest genocidi. Serà una exposició en xarxa, titulada, ‘No me olvides’.

Per a l’endemà, José Miguel Santacreu, oferirà una conferència sobre els Alacantins que van estar en aquest camp de concentració. Durant la conferència es podrà veure el documental.

En el dimecres 27 de gener, Dia Internacional de les Víctimes, l’alumnat farà un acte en homenatge i recordant a totes les persones que van sofrir la barbàrie feixista.

La pel·lícula ‘La llum d’Elna’ serà l’activitat programada per al dijous. Aquest film explica la història d’Elisabeth Eidenbenz que va ajudar espanyoles en França que estaven a punt de donar a llum, en condicions inhumanes.

Finalment, la programació terminarà el divendres amb la presentació en directe del llibre de Carlos Hernández de Miguel.

Des de l’IES Andreu Sempere volen agrair la col·laboració de la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *