foradia camaraalcoi

‘Cultura o Barbàrie’ és el lema de l’edició 26 del Barnasants

Després d'algun temps la ciutat d'Alcoi torna a formar part d'aquest festival de música d'autor en català, sent una de les tres seus al País Valencià

El director del Festival Barnasants, Pere Camps, ha presentat en roda de premsa la programació per a aquesta 26 edició del festival de música d’autor, que enguany està sota el lema ‘Cultura o Barbàrie’. Concretament, s’ha centrat a presentar en aquells esdeveniments que se celebraran en les seus del festival al País Valencià, que són València, Bellreguard, i després d’algun temps, Alcoi, que torna a acollir al Barnasants.

Segons ha explicat Camps sobre dur a terme els concerts: “Tenim molt respecte a la pandèmia, però, no tenim por. Creiem que podem portar endavant el Barnasants com projecte de la cultura. Portem els concerts dins de les mesures”. A més ha destacat que és important tornar a fer cultura, ja que: “entenem que és fonamental per als éssers humans poder accedir a un teatre, cine, concerts”.

Pel que fa al lema d’aquest 26 aniversari del Barnasants, ‘Cultura o Barbàrie’ vol transmetre, que la cultura és la millor vacuna contra “la barbàrie que veiem als informatius”. A més, per a Pere Camps afirma que a més també es du endavant aquesta edició per una qüestió solidària amb els treballadors del sector de la cultura com tècnics, productors, programadors, artistes: “la solidaritat també és això. Ens interessen els éssers humans, no el ‘bussines'”.

Enguany al País Valencià hi haurà un total de 25 concerts, que per al cap del festival: “no es podrien dur a terme sense la complicitat d’un regidor o regidora valent”.

Estava previst que el festival s’inaugurara el dia 5 de febrer amb el concert de Paco Ibáñez a Bellreguard, però, però culpa de la situació epidemiològica no és possible dur-lo a terme. Així que l’encarregat d’obrir aquest cicle de concerts de música d’autor en català al País Valencià, serà Eduard Iniesta a València el dia 12 de febrer.

El director ha aclarit, que totes les actuacions que no es puguen realitzar en la data prevista s’ajornaran per a poder fer-les quan siga possible. En el cas del concert de Paco Ibáñez de Bellreguard, s’ha posposat fins a l’1 de maig.

Pere Camps ha celebrat la tornada a Alcoi al Barnasants, i d’aquesta unió pensa que: “En la mesura que vagen unint-se ajuntaments, aniran obrint-se camins i s’aniran afegint més”.

A la capital de l’Alcoià se celebraran dos concerts, el primer d’ells el dia 11 de març al Teatre Calderón, de la mà del grup local VerdCel, i el segon serà el dia 8 d’abril, amb l’actuació de Feliu Ventura al CADA.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *