foradia mediambient

Les platges de Bellreguard es convertiran en circs durant l’estiu

Un any més des de l'Ajuntament de la localitat han organitzat el festival Rodafam, amb una programació que ocuparà molts caps de setmana des de juny fins a finals d'agost

L’Ajuntament de Bellreguard ha presentat una nova edició del festival Rodafam, amb una programació de huit espectacles, que ompliran la platja d’acrobàcies. Un dels objectius d’aquest esdeveniment, com assenyalen des de la seua organització és que “des de les arts escèniques s’ha de fer una revolució en cada gest, en cada paraula, en cada moviment i acrobàcia; som circ i cultura, i davant de tot, som un cos revolucionari. Presentem una programació de qualitat, no sabem fer-ho d’altra manera, no sabem altra estratègia que no siga intentar canviar el món per a fer-ho més just, més ric, i més tolerant”.

“Donem la benvinguda a un 2022 fort, sòlid, fet dels trossos d’un principi que en altre temps creiem que anava a ser del més feliç i després va ser dens, i estrany, amb pandèmies, volcans i guerres. Donem la benvinguda a la felicitat cultural de la mà de companyies i creadors polítics”, continuen explicant.

Des del 23 de juny, fins al 28 d’agost, 8 companyies, tant del País Valencià, com d’altres llocs d’Espanya, afegiran valor a l’oferta turística de la localitat. La primera actuació tindrà lloc a la Nit de Sant Joan, entre les 21:30 i les 23h al passeig amb ‘Fum de Circ’ de la companyia Sargantana Circ Inclusiu.

La següent de les actuacions serà el dia 17 de juliol, de la mà de la Compañía de Circo Nueveuno, que oferirà al públic el seu espectacle ‘Sinergia Street’. El dia 24 del mateix mes serà el torn de Spinish Circo i ‘Peus Dalt’, i per a tancar el mes de juliol, el dia 31 actuarà la companyia Alodeyá amb ‘Aware’.

Els espectacles d’agost començaran el dia 7, amb ‘Oyun’, de la companyia de Federico Menini. Una setmana després, el dia 14, la companyia Arritmados Circo, mostrarà la seua obra ‘Reparte Amor’. El dia 21, Project Discard, farà l’espectacle ‘Transicions’; i finalment, per a tancar aquesta edició del Rodafam, el dia 28 d’agost la companyia Edu Manazas oferirà ‘Fuera de Stock’.

Un dels objectius d’aquest festival, a més de portar la cultura a peu de carrer és “fer partícips als veïns de Bellreguard i de les poblacions limítrofs”, perquè molta gent puga gaudir d’aquests espectacles.

A més de les actuacions, també s’oferiran accions paral·leles, com les activitats de la mà de Sargantana Circ, i Spinish Circo; un curs de clown impartit per María Colomer i Jimenna Cavalletti; un taller de circ oferit per Patricia Pardo; col·loquis després dels espectacles amb les companyies; i es donarà un Premi del Jurat, que estarà format per veïns de les diferents platges que puguen veure tots els espectacles, que elegiran el premi al millor espectacle Rodafam, i el millor número Rodafam Circ.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *