foradia subscriutegrat

Una estudiant del Campus d’Alcoi de la UPV presenta el seu model de negoci ‘Citrus’

Es tracta de l'alumna Karina Santamaria, i l'objectiu del seu projecte és donar una segona vida als residus de la taronja, principalment per a crear productes neteja i higiene

Karina Santamaría, alumna del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, ha creat ‘Citrus’, un model de negoci en el qual es busca donar una segona vida als residus de la taronja, principalment per a elaborar productes d’higiene i neteja.

Santamaria ha explicat que: “aquests residus passen per una sèrie de processos per tal de transformar-se en un nou producte i donar-los un valor afegit”.

Aquesta jove emprenedora ha estudiat el Grau d’Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, i el Màster en Direcció d’Empreses, les dos titulacions al Campus alcoià.

‘Citrus’ ja ha rebut reconeixements, com el tercer premi en el V Concurs Start UPV – Campus Alcoi, o un dels premis del IX Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedores de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat.

Els pilars fonamentals d’aquest projecte són la sostenibilitat, el compromís amb la societat gràcies a la creació de llocs de treball i el compliment d’alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Un altre dels punts importants d’aquesta iniciativa és que el producte final no s’envase en recipients individuals, sinó que es comercialitze amb dispensadors, perquè la gent aporte el seu envase amb la finalitat de què es reutilitzen els plàstics.

La idea va nàixer gràcies a l’assignatura del Màster, Estratègia d’Operacions, i segons indica Karina Santamaría: “és important que en els projectes que ens plantegen dins de la universitat posem totes les nostres ganes i potencial, ja que mai se sap si poden donar els seus fruits”.

La nova emprenedora, a més, indica que: “és necessària la cooperació amb empreses del sector que tinguen experiència en línies de negoci similars a les que planteja aquest projecte”.

L’estudiant del Campus d’Alcoi ha rebut assessorament del programa IDEAS UPV, i com ella mateixa ha confessat “l’assessorament va ser excepcional, ja que em van ajudar des del primer moment plantejant les bases del meu projecte per a poder fer-ho realitat”.

IDEAS UPV és un òrgan que ajuda a impulsar i gestionar iniciatives que naixen a l’UPV amb l’objectiu de fomentar i desenvolupar la cultura emprenedora de la UPV.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *