lasarga alcoimpuls

Sols l’1,84% dels valencians s’ha negat a vacunar-se contra la Covid-19

Per a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, aquestes xifres signifiquen que la gran majoria de la població evidència la necessitat d'immunitzar-se

Segons els registres de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, sols l’1,84% dels valencians i valencianes als quals se’ls ha oferit la vacuna l’han rebutjat, un xifra que per a aquesta conselleria evidència que la necessitat d’immunitzar-se està molt present als grups en els quals està més avançat el procés: sanitaris i persones que viuen o treballen als centres de majors o de diversitat funcional del País Valencià.

L’objectiu d’aquestes vacunes és prevenir la infecció per Covid i disminuir la gravetat i mortalitat d’aquesta malaltia en cas de posar-se malalt, com passa amb altres vacunes. Aquestes dosis protegeixen a la persona immunitzada, però, a més de forma indirecta a la resta de la població.

A hores d’ara s’estan administrant dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, i totes elles han demostrat als assajos clínics que tenen capacitat per prevenir el coronavirus, i que són segures.

Als centres de salut i hospitals s’han rebutjat 0,71 dosis de cada 100 administrades, entre el personal de residències 1,11 per cada 100 dosis, i quasi inexistent entre les persones que viuen a residències.

Per tal de gestionar bé la vacunació, els sistemes d’informació i registres valencians diferències els rebuigs explícits dels casos en el qual la vacunació està contraindicada, ja que hi ha grups poblacionals als quals encara no és recomanable vacunar, com és el cas de les dones embarassades, perquè no hi ha prou evidències per a aconsellar el seu ús durant la gestació.

A més, des de Sanitat també es registren a aquelles persones a les quals se’ls ofereix la vacuna, però que no l’accepten perquè ja han passat la Covid-19 i consideren que la immunització natural que han generat és suficient. Aquest cas s’ha produït en 0,77 de cada 100 dosis. De totes maneres, cal assenyalar que des de Sanitat s’ofereix la vacunació a totes les persones dels grups prioritaris, independentment de si han passat la malaltia o no.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *