foradia cdturisme

Aranza de Gracia: “No hem de baixar mai a guàrdia perquè encara queda molta gent per educar en la igualtat”

El dia 8 de març es commemora un atípic Dia de la Dona, i per tal de saber més sobre com es faran aquestes reivindicacions per la Igualtat hem parlat amb la regidora Aranza de Gracia

– El dia 8 de març és el Dia de la Dona, i com a regidora d’Igualtat, per què penses que encara és important commemorar aquest dia?

Perquè és la lluita que hem de tindre totes les dones i tota la societat cap la igualtat. Nosaltres treballem per la igualtat en tots els àmbits, una igualtat real. Fa uns dies celebràvem la igualtat salarial, jurídica, totes les classes d’igualtat que s’ha de reivindicar-les i s’ha de donar aquesta visibilitat a aquest dia perquè encara queda molt per fer perquè eixa igualtat siga real.

– S’està preparant alguna iniciativa en especial des del teu departament?

Si, nosaltres el que normalment és que tenim el contacte amb totes les entitats que treballen per a aquest dia, moltes entitats ens proposen coses que volen fer i nosaltres els donem la visibilitat, a part des de la regidoria es proposen una sèrie d’activitats i moltes regidories diferents com poden ser Cultura, Esport, Educació o Joventut, treballen a la par i sumem en totes aquestes activitats.

El dia 8 és el Dia de la Dona, però nosaltres considerem que hem de tindre una visió més ampla, i intentem abarcar tot març, tot el mes per a donar eixa visibilitat al que és el mes de març i no concentrar-ho tot en un dia en concret.

– I quines són aquestes propostes?

Totes les activitats són molt benvingudes perquè hi ha molta varietat perquè està molt bé. Han treballat totes les entitats i la resta de regidories. Encara que el 8 de març no es podrà fer una activitat presencial, pel moment en el qual estem, sí que la farem de forma virtual. S’ha proposat que el col·lectiu 8 de març faça un manifest. Intentarem fer-ho el més accessible per a tota la ciutadania, perquè tots tinguem aquest manifest per la igualtat i pel 8 de març.

També hi haurà propostes que es faran per les xarxes, però que estaran visibles per la ciutat.

– En l’àmbit nacional va haver-hi polèmica per les manifestacions presencials. Quina és la teua opinió?

Crec que en el moment en el que estem hem de continuar tenint les mateixes mesures que estem tenint, hem de tindre cura. Jo pense que aquest dia es pot fer visible, però es pot fer de moltes maneres. Per això el dic que a Alcoi les llums del color de la igualtat, i la ciutat en si, veurà reflectida aquest dia, però jo recomane que tinguem la manera possible, siga des de casa, o des de qualsevol àmbit en el qual estem. Però no podem baixar la guàrdia en aquest moment. Hem de continuar amb aquestes mesures que hui per hui Alcoi va millor, va bé, i hem de contribuir entre totes i tots.

– Canviant un poc de tema. Dins dels pressupostos municipals, quins són els projectes dedicats a la Igualtat?

Sempre apostem per tindre un pressupost per la Igualtat, per treballar, per diferents activitats. Tenim una partida pressupostària per a la regidoria d’Igualtat, que són uns 6.000 euros que estan destinats a diferents projectes, però no són sols, ens quedem en això, també rebem subvencions per part de conselleria, per part de Diputació i d’altres col·lectius o mitjans, i donen aquest suport per a poder treballar. Alcoi forma part del Pacte d’Estat, i en ell també es poden fer moltes coses en altres àmbits. A més, des de moltes regidories donen suport a aquest 8 de març o a aquest mes, però durant tot l’any es treballen activitats conjuntament amb Igualtat.

– Per finalitzar, creus que algun dia deixarem de reivindicar la igualtat entre dones i homes?

Jo pense que la igualtat hem de reivindicar-la sempre. És una utopia, perquè segons estan les coses últimament, que estem sentint en les notícies tot el que passa… Jo crec que costarà, hem de fer força, i no baixar mai a guàrdia perquè encara queda molta gent per educar en la igualtat, i això és una de les coses que ens proposem des de la regidoria, l’educació per la igualtat.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *