foradia cdturisme

El món de la literatura està de dol per Francisco Brines

El poeta d'Oliva ha mort als 89 a l'Hospital de Gandia, en el qual estava ingressat des del dia 13 de maig. Fa molt poc temps l'escriptor va rebre de mans dels Reis d'Espanya el Premi Cervantes

Creació del Premi de Poesia Francisco Brines en Oliva

Francisco Brines, poeta i fill predilecte d’Oliva a mort als 89 anys a l’Hospital Francesc de Borja de Gandia després de passar una setmana ingressat. El dia 20 de maig va ser un dia de dol per a les lletres, ja que, aquest important poeta, havia rebut nombrosos premis gràcies a la seua trajectòria, l’últim d’ells fa molt poc temps, el Premi Cervantes que li van entregar els Reis.

Des de fa uns anys Brines estava instal·lat a la seua casa d’Oliva, una casa de camp.

Durant la seua trajectòria destaquen fets com haver sigut membre de la RAE, guanyar el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, ser professor universitari i doctor “honoris causa” per la Universitat Politècnica de València, i com ja hem anomenat anteriorment, el Premi Cervantes, sent l’únic Valencià en rebre aquest important reconeixement, a més de guanyar molts més premis. A més, el passat desembre, es van crear a Oliva els Premis de Poesia Francisco Brines.

La seua capella ardent va instal·lar-se a l’Ajuntament de la seua localitat natal durant el dissabte per què els seus veïns i veïnes pogueren acomiadar-se d’ell, i poc abans, va celebrar-se un homenatge a càrrec dels seus amics més íntims i membres de la Fundació Francisco Brines.

L’endemà, la capella ardent es va traslladar al Palau de la Generalitat, en València. El govern valencià va decretar des del divendres 21 de maig tres dies de dol al País Valencià.

Des del consistori d’Oliva han comunicat el seu dolor per aquesta “pèrdua irreparable” i ha volgut donar les seues condolences a familiars, amics, i la Fundació del poeta.

Per la seua part, Ximo Puig, president de la Generalitat, va expressar que el seu llegat perdurarà, ja que “simbolitza més que ningú el Mediterrani, la capacitat d’entendre el món des de la visió de la raó i el cor”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *