foradia subscriutegrat

Ajudes per l’adquisició de vehicles de mobilitat sostenible

Les bases de les dos línies d'ajuda que ha llançat l'Ajuntament d'Alcoi ja estan publicades al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant

L’Ajuntament d’Alcoi ha llançat dos línies de subvencions per a la mobilitat sostenible, concretament per a l’adquisició de vehicles d’emissió zero per al repartiment a domicili, i per a l’adquisició de bicicletes i vehicles elèctrics de mobilitat personal. Aquestes ajudes ja estan publicades al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant.

Pel que fa a la línia d’ajudes dirigida a vehicles d’emissió zero, la podran demanar els establiments d’hostaleria o alimentació que fan repartiment a domicili, o les persones físiques o jurídiques del sector. La quantitat màxima d’aquesta convocatòria és de 20.000 euros, i l’import de les subvencions és de 1.000 euros per vehicle adquirit, i es podran subvencionar dos vehicles per sol·licitant. La concessió d’aquestes ajudes anirà en funció de l’ordre d’entrada, i si l’import inicial no és suficient per a atendre a totes les sol·licituds que complisquen els requisits, es quedaran a l’espera d’una modificació de crèdit amb vista a poder autoritzar-les. El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 14 de juliol.

Respecte a les ajudes per a bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat personal, estan dirigides a persones majors d’edat, que visquen a Alcoi amb almenys un any d’antiguitat de residència en el moment de la publicació de l’anunci. Aquestes subvencions tenen les següents quanties: en el cas de l’adquisició de bicicletes elèctriques, es donarà un 40% de l’import d’adquisició fins a un màxim de 250 euros. L’import màxim d’adquisició serà de 1.800 euros, IVA inclòs. Els kits d’electrificació, un 20% de l’import d’adquisició fins a un màxim de 100 euros, i l’import màxim d’adquisició serà de 600 euros. I per últim, els vehicles de mobilitat personal, serà un 30% de l’import d’adquisició fins a un màxim de 150 euros, i l’import màxim d’adquisició serà de 600 euros.

No podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes aquells als quals els haguera sigut concedida en convocatòries anteriors, i el termini de sol·licituds finalitzarà el 29 d’octubre.

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez: “Ací tenim una mostra més de la intenció del Govern Municipal per a afavorir la mobilitat sostenible. D’una banda amb les ajudes a bicicletes elèctriques i vehicles de mobilitat persona, i per un altre per al servei de repartiment a domicili. Recordem que en la zona per als vianants es pot accedir amb aquesta mena de vehicles les 24 hores, donant prioritat al vianant i respectant les velocitats màximes permeses. La nostra intenció és que es reduïsquen les emissions contaminants”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *