foradia cdturisme

Miguel Juan Reig: “Des del primer granet d’arena que he posat, m’he sentit satisfet”

A finals de maig, el que fins ara era regidor d’Esports i Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi, va nunciar el seu acomiadament de la vida política, i des de El Grat hem volgut parlar amb ell sobre el seu adeu

  • La setmana passada vas anunciar que deixaves el teu càrrec com a regidor en l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut una decisió difícil?

No, perquè la tenia pensada des de fa molt de temps. Així ho sabien els meus companys, perquè jo de sempre he defés i entenia que una persona, quan ja té l’edat, i té suficients anys cotitzats, i pot acollir-se a ser pensionista, doncs crec que eixa gent ha d’acollir-se a eixa nova situació i deixar entrar a gent nova.

Jo he pensat sempre d’eixa manera i ara que em toca a mi he de ser jo també un exemple, no intentar, ni tindre doble prestació, sinó que el meu lloc l’ocupe una altra persona, això és el que crec que s’ha de fer.

  • Però, falten dos anys per a finalitzar la legislatura, en cap moment vas dubtar si acabar aquests dos anys?

No, no vaig dubtar, perquè quan jo defenc que una persona ha de jubilar-se a certa edat, doncs he de donar exemple. Sí que trobaré a faltar a gent, perquè puc dir en veu alta que aquest govern està molt unit i formem una pinya, i som com una família o un grup d’amics, i que a més, tots busquem el bé per als nostres veïns i veïnes, però defenia que era una forma de pensar, i no pense si queda un any o dos. Jo continuaré sent militant, i a més, com va dir el nostre Secretari General, Jordi Martínez, jo continuaré amb l’executiva i sóc el president de l’agrupació local, i per la qual cosa jo continuaré aportant i treballant des d’altres llocs.

  • Han sigut molts anys que t’has dedicat a la ciutat d’Alcoi i concretament al món de l’esport. Amb quin record et quedaries?

Jo em quede en què ha sigut un plaer per a mi. És una satisfacció inclús, haver arribat a ser regidor. En tots els llocs en el que el nostre govern, com els nostres ciutadans han volgut que estiguera, jo he estat satisfet. Eixa convicció de veure tota la predisposició que totes les entitats han posat per a poder ajudar, i perquè eixiren els projectes endavant, per a mi és molt satisfactori.

  • I quin és el projecte del qual et sents més orgullós?

De tots, perquè des del primer granet d’arena que es posa per a poder millorar qualsevol instal·lació, m’he sentit satisfet. De l’única cosa que sí que se m’ha quedat un sabor amarg, és de no haver tret a la llum una instal·lació tan necessària per a la nostra ciutat, i ho he de reconéixer i sempre ho he manifestat així, encara que puc dir que s’ha treballat molt i està molt pròxim, i de fet tenim inclús els diners, perquè el nostre alcalde, Toni Francés, té una partida preparada per a tindre la futura nau de la gimnàstica artística. Això és una reivindicació molt necessària per a la nostra ciutat, pel col·lectiu de la gimnàstica, i estem treballant-ho i està molt pròxim, però les circumstàncies són les que són, i tenim una situació quant a terrenys municipals molt complicada, i falta eixa ubicació, que espere que no es tarde molt i prompte tinguem eixos resultats.

  • Precisament anava a preguntar-te per algun projecte que no pogueres veure acabar com a regidor, entenc que aquest és el més important, però, hi ha alguna cosa més?

No, com a projecte sols aquest. Ara el que hem de fer és acabar bé totes les infraestructures que teníem iniciades. En aquests moments s’han viscut situacions molt complicades, una època que ha sigut molt difícil, i a més, cal recordar-se de l’època de quan va entrar aquest govern, en la situació en la qual ens vam trobar les arques municipals, però, amb el bon fer de l’alcalde, i la bona gestió s’ha tret a Alcoi d’eixa situació, i estem en un altre moment. I de fet, tot el que havíem treballat és el que ara està veient-se, els resultats. Una coberta que sí que s’ha fet llarg, no podem obviar que la construcció ha sigut llarga, però que ja la tenim. És una instal·lació molt reivindicada i molt necessària per a algunes modalitats artístiques com és l’hoquei o el patinatge artístic, estem parlant que també és una instal·lació que s’està reivindicant des de fa 30 anys i ara ja la tenim, perquè la puguen gaudir aquestes modalitats esportives i inclús altres.

Però sí que és de veres que es queda un sabor amarg per no poder anunciar que pròximament tindrem la nau de la gimnàstica, perquè és imminent. Tenim els diners, i pense que molt prompte tindre també la ubicació.

  • A més de ser regidor d’Esport també ho has sigut de Salut Pública, com has viscut la pandèmia des d’aquest càrrec?

Han sigut unes situacions molt complicades, però a la mateixa volta amb tota la força que hem tingut tot el govern municipal per a treballar tots a la una i hem intentat que poguérem eixir prenent decisions que han sigut molt complicades, però que s’han hagut de prendre, i sí que és de veres, que ja comencem a veure eixa llum al final del túnel. I eixe missatge que llançàvem perquè els nostres veïns i veïnes foren molt prudents es va complir al màxim totes les reglamentacions des d’altres administracions, i així s’ha fet. Alcoi ha passat situacions molt complicades, però tot el treball i la força han donat resultats, i crec que faig extensiu un agraïment molt fort als professionals a nivell sanitari que tenim a la nostra ciutat, que es van bolcar i van traure d’on no hi havia les forces per a pal·liar i que aquesta situació poguera ser el menys greu possible. Va ser una situació molt complicada, però ara el servei sanitari està fent un gran treball amb la vacunació, i sols tinc paraules d’agraïment a ells perquè estan fent un gran esforç per a tindre la màxima gent vacunada i a mesura que passen els dies, estar en una situació, no de normalitat, però si millor, perquè açò ens ha vingut a tots de noves.

També llance un agraïment a tots els tècnics municipals, ja que tenim uns grans professionals en l’administració de l’Ajuntament. Dels meus departaments, que són els que més conec, m’enduc una grata impressió, tots han estat ací ajudant-me, i ells han fet que aquests mesos hagen sigut més fàcils.

  • Ja per a finalitzar, abans has comentat que continuaràs en la política, però tens algun altre projecte de futur a banda de la vida política?

Li dedicaré el temps que no he pogut dedicar a la meua família. Tornar-los eixe temps i estar més amb ells, perquè si jo sóc el que sóc i he arribat fins ací i he pogut dedicar-me és també gràcies a la comprensió de la meua dona i de la meua família sobretot. 

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *