foradia subscriutegrat

Es presenta el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana

Aquest document s'ha estat treballant als últims mesos des dels diferents departaments municipals i amb la col·laboració de la ciutadania. Hui divendres es durà a un ple extraordinari per a la seua aprovació per part de la Corporació Municipal

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, juntament amb Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, han presentat el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana, que hui divendres s’està portant al ple extraordinari per a ser aprovat per la resta de la Corporació Municipal. Aquest document s’ha estat treballant durant molts mesos per part dels departaments municipals, i s’ha comptat també amb la col·laboració de la ciutadania.

Francés ha destacat la importància d’aquest full de ruta que planificarà l’estratègia de ciutat a desenvolupar fins a 2030, i ha subratllat que Alcoi “ja venia avalat per reeixides experiències en aquest àmbit”, gràcies a projectes com el Pla Estratègic 2019-2025, l’EDUSI-Alcoidemà, el Pla Director de Smart City o el Pla de Sostenibilitat Turística. Per portar endavant tots aquests projectes, Alcoi va ser triada com a ciutat pilot pel Ministeri per a elaborar l’Agenda Urbana en la qual es recullen tot el que s’ha de fer fins a 2030, seguint els 10 Objectius Estratègics de l’Agenda Urbana.

“Aquest document serà imprescindible per a qualsevol municipi que vulga accedir en un futur a Fons Europeus, més enllà dels Next Generation, que s’han posat en marxa per a pal·liar els efectes de la pandèmia”, ha apuntat l’alcalde. Per a la ciutat, ser pionera en l’elaboració i implementació de l’Agenda Urbana fa que, segons el primer edil situar a Alcoi “en una posició molt avantatjosa per a optar a aquest finançament, que pot complementar-se amb altres subvencions”, i ha assenyalat que: “Si alguna cosa està demostrant aquest Govern és la seua capacitat per a acudir a les diferents Administracions per a poder executar projectes molt ambiciosos amb el menor cost possible per als alcoians i alcoianes”.

A hores d’ara ja s’han rebut prop d’11 milions de Fons Europeus Next Generation per a posar en marxa alguns dels projectes recollits en l’Agenda Urbana i l’objectiu és superar els 20 milions.

Per part seua, el vicealcalde Jordi Martínez ha destacat que en el Pla d’Acció es recullen 44 actuacions, de les quals sobreïxen 13 com a projectes estratègics. Tots ells estan agrupats segons l’Objectiu Estratègic de l’Agenda Urbana Espanyola al qual contribueixen i que marcaran una estratègia de ciutat que es recolza en aspectes mediambientals, econòmics i socials.

Entre els projectes destaquen alguns com la creació de Via Parc, la implantació d’una Zona de Baixes Emissions, la regeneració de barris vulnerables, altres actuacions de rehabilitació arquitectònica i eficiència energètica, la renaturalització de diferents zones de la ciutat, programes d’Acció Social, la rehabilitació dels antics jutjats d’Al-Azraq per a destinar-los a Serveis Socials, plans de dinamització turística o d’impuls comercial o accions per a fomentar l’accés a l’habitatge, entre molts altres.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *