foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi rep una subvenció per al Voluntariat de Prevenció d’Incendis

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat 7.535 euros al consistori alcoià

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha destinat 7.535 euros per a subvencionar al Voluntariat Ambiental en Prevenció d’Incendis Forestals, que facen les seues tasques durant 6 setmanes entre el dia 5 de juliol i el 13 d’agost.

En cada torn participen 6 voluntàries, que estan assistides pel matí per un educador ambiental i així, dur a terme la formació en temes de medi ambient i vigilància.

Com ja va passar en l’edició de 2020, es compta amb la col·laboració d’Aitex (Institut Tecnològic del Tèxtil), i s’ha pogut ampliar el voluntariat i les setmanes a un total de 36 voluntaris que es repartiran en 6 torns.

En la vigilància de la vesprada (entre les 15 i les 20h) es repartiran en dos torres de vigilància, que estan en Sant Antoni i en les Pedreres, altres faran ruta amb bicicleta elèctrica, i els membres del departament es desplaçaran en 4×4 per a donar suport als voluntaris. A més, també hi haurà una ruta de vigilància en punts sensibles com el Racó de Sant Bona Ventura, Molinar o Polop, entre d’altres.

Els voluntaris estaran allotjats de dilluns a divendres a l’Hotel Rural de la Safranera, que és la base per a totes les activitats i vigilància, i allí també es realitzarà la formació dels matins.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, ha volgut recordar que “aquest voluntariat ja porta 19 edicions, des de 2002, sent subvencionat per la Generalitat en pràcticament totes les campanyes anteriors, i sempre amb prou demanda per part dels voluntaris, que denota una gran sensibilitat de la societat per aquests temes”.

A més, ha volgut afegir que: “Sabeu que hem apostat des del primer moment per l’Educació Ambiental, la sensibilització i difusió i per tant és important que conscienciem a la ciutadania en temes de prevenció, a banda de les nombroses tasques de manteniment i desbrossament, que es fan al llarg de l’any per evitar els incendis i sobretot acabar amb la cultura del foc i així aquest voluntariat una vegada més treballarà per conservar i mantenir el nostre patrimoni natural”.

L’objectiu és la realització de tota una sèrie de tasques encaminades en prevenció d’incendis forestals mitjançant punts fixes i rutes mòbils per cobrir el màxim de superfície vigilada, donant especial importància als Parcs Naturals d’Alcoi, com la Serra de Mariola, o la Font Roja, a més del Racó de Sant Bonaventura, o el paisatge protegit del Serpis.

Des del voluntariat també promoguen activitats per a la integració de les persones amb discapacitat, tasques de vigilància dissuasiva, sensibilització i informació de la població de cara a la prevenció d’incendis forestals, conscienciar i informar els visitants en espais naturals i forestals, mitjançant accions informatives als visitants, sobre el del compliment de les distintes normatives aplicables programes d’educació ambiental, i formació amb especial incidència en el coneixement del medi forestal per a les persones voluntàries.

Pel que fa a la vigilància mòbil, cobrira les següents zones: Paratge Natural Municipal del Racó de sant Bonaventura- Els Canalons, Via Verda d’Alcoi, entre el barri de Batoi, el Poliesportiu Municipal Francisco-Laporta i la zona de l’Estepar, Àrea recreativa del Preventori, Font de la Salut i Font del Molinar. Aquests punts, junt amb el de la casa forestal de vigilància del cim del menejador, al Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, i la caseta de vigilància del Montcabrer, situada al Parc Natural de la Serra de Mariola, vénen a cobrir un percentatge molt elevat del camp visual del terme municipal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *