foradia subscriutegrat

Més de 670 persones autònomes i micropimes es beneficien de les Ajudes Parèntesi

Les 351 subvencions concedides en la segona convocatòria s'han sumat a les més de 320 que ja s'han pagat de la primera edició

L’Ajuntament d’Alcoi ha concedit més de 670 ajudes a autònoms i micropimes gràcies a les Ajudes Parèntesi, que estan dins del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana.

Aquesta és una línia de subvencions que s’ha donat a sectors afectats per les restriccions derivats de la Covid-19, i concretament en Alcoi, s’han destinat 1.444.223 euros.

En la primera edició d’aquestes ajudes es van beneficiar més de 320 autònoms i micropimes, que van rebre ajudes de 2.000 euros i de 200 per cada treballador contractat, i que han sigut pagades pel consistori. Pel que fa a la segona convocatòria, la quantitat de les subvencions ha sigut la mateixa, i ha donat suport a 23 noves activitats econòmiques, que han comptat amb una partida de 730.000 euros. En la segona edició s’han presentat un total de 418 sol·licituds, de les quals 351 ja han sigut aprovades.

Les dos convocatòries han tingut un gran èxit, per això s’ha esgotat tot el pressupost, per la qual cosa, es preveu que alguna subvenció quede pendent de pagament.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha explicat que l’Ajuntament està preparant una nova convocatòria d’ajudes per a les persones o sector que s’hagen quedat exclosos. “Comptem ja amb una línia de finançament i estem ultimant les bases perquè puguen optar el màxim nombre d’empreses. El nostre objectiu és complir amb el compromís que adquirim des del primer moment d’aquesta crisi, consistent a ajudar als qui hagen patit els seus efectes per a situar-nos en la millor situació per a una ràpida recuperació”.

El consistori completarà les subvencions amb ajudes que estan dins del pla ‘Reactiva Alcoi 2021’, i amb les del programa de consolidació d’empreses. Està previst destinar 2.250.000 euros per a ajudar als sectors productius en 2021.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *