foradia subscriutegrat

Un turisme segur a la Ruta Mágica de la Serra de Mariola

Viu l’experiència d’una joia medieval, en Bocairent

Al sud de la província de València, al nord-oest de la Serra de Mariola, i en la comarca de la Vall d’Albaida, està la localitat de Bocairent. Aquest poble s’ha preparat per a poder oferir una experiència segura, ja que, cadascun dels monuments, museus, i llocs d’interés compleix la normativa vigent i les mesures sanitàries, i, encara que s’hagen de complir aquestes mesures, Bocairent continua tenint el mateix atractiu turístic, perquè la localitat està plena de racons i llocs per a descobrir.

Per a poder saber més sobre aquest municipi es pot realitzar ‘La Ruta Màgica’, en la qual es visitarà el barri medieval. Amb inici a la Plaça de l’Ajuntament, es poden veure cases dels segles XVII i XVIII a través dels estrets carrers, amb escalons, o les ermites i les cases excavades en les roques, el pont de Darrere la Vila, i les Covetes del Colomer.

Altres llocs que s’han de visitar en Bocairent són la Plaça de Bous, que està tallada en roca i té el privilegi de ser la més antiga del País Valencià, amb data del 1843; el Museu Parroquial, en el qual es poden veure obres de Juan de Joanes, Sorolla o Ribalta entre molts altres; la Cava de Sant Blai, l’Ermita del Santo Cristo, els Museus Arqueològic, el Fester, i el d’Antonio Ferri; o les ruïnes medievals, que van ser descobertes en l’any 2008 gràcies als treballs de rehabilitació del casc antic de la localitat, i que són de gran interés, ja que mostren com eren els habitatges en l’època de la Revolució Industrial.

Però sens dubte, el principal atractiu, la joia de Bocairent són Les Covetes dels Moros, que va ser declarat Monument Nacional en l’any 1932. Són un total de cinquanta finestres, distribuïdes en 3 o 4 nivells irregulars, i que segons algunes de les seues interpretacions, tenien com a finalitat ser magatzems de seguretat que es van realitzar en època andalusí. Actualment, aquest monument es pot visitar per dins, i és una aventura diferent per a tota la família.

A més de veure tots aquests llocs d’interés la magnífica ubicació de Bocairent també fa que pugues gaudir d’activitats de muntanya, com rutes a peu, en bicicleta, o fer un passeig en globus en el qual poder veure els impressionants paisatges de la Serra de Mariola, i tot d’una forma segura, i apte per a totes les edats.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *