foradia pressupostparticipatiualcoi

L’última setmana d’agost començarà la vacunació per a l’alumnat de Batxillerat i FP

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha reunit amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà per a parlar sobre les mesures contra la Covid de cara a l'inici del pròxim curs escolar

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, i Vicent Marzà, conseller d’Educació, s’han reunit per a parlar sobre la vacunació de l’alumnat de Batxillerat i FP, i les mesures contra la Covid-19 per al pròxim curs.

La consellera ha anunciat que: “la vacunació als menors de 18 i 17 anys, és a dir, l’alumnat de Batxillerat i Formació Professional, començarà l’última setmana d’agost als centres de vacunació”.

A més, ha afegit que: “des de Sanitat estem agilitzant i anticipant el procés de vacunació. A més, aquest procés s’agilitzarà més gràcies al compromís adquirit pel Ministeri de Sanitat d’incrementar les dosis a la Comunitat Valenciana per tal de compensar les vacunes als desplaçats i el dèficit de dosis provocat pel repartiment de vacunes en funció de l’edat, un fet que ha perjudicat la Comunitat”.

Durant el mes d’agost, quan ja es conega la xifra de dosis de vacunes, es programarà la vacunació de l’alumnat de l’ESO, és a dir, entre els 12 i els 16 anys.

Segons ha indicat Marzà: “els equips de les dos conselleries s’han citat en una nova reunió que tindrà lloc el pròxim 6 d’agost perquè, una vegada disposem de més detalls sobre les previsions de les dosis disponibles, tancar els aspectes relacionats amb la vacunació de l’alumnat de Secundària”.

Els dos consellers han coincidit en el fet que les pautes de seguretat i higiene estan interioritzades en la comunitat educativa, i han assegurat que “són un exemple a seguir”.

Per la seua part, el cap d’Educació, ha destacat que: “ha sigut un curs en el qual s’ha demostrat que els centres educatius són els espais de socialització més segurs i part de la solució a la pandèmia”. A més, ha agraït l’esforç que han realitzat tots els treballadors i treballadors dels sectors de l’educació i la sanitat.

Per al pròxim curs, la conselleria d’Educació destinarà 39,4 milions d’euros per a planificar el dispositiu de recursos de seguretat i higiene dels centres. També, gràcies al treball que s’ha realitzat a les escoles i instituts, es comptarà amb 5.042 docents extres per tal de garantir l’atenció la qualitat educativa.

S’ha de destacar que durant el curs que ha finalitzat, dels quasi 47.000 grups d’alumnat que hi ha als centres educatius valencians, la majoria han pogut seguir les classes de forma presencial cada setmana sense quasi incidències.

La xifra de casos i els brots registrats en l’àmbit escolar s’ha reduït i el risc de transmissió ha sigut baix. A més, els equips docents, monitors i monitores de menjadors, equips de neteja, cuiners i administratius han respost de forma massiva a la vacunació.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *