foradia elgrat

La Cova d’Or, el bressol de l’agricultura i la ramaderia valenciana

Beniarrés, el cor de la prehistòria de les comarques

Beniarrés és un municipi banyat per les aigües del riu Serpis, al nord de la província d’Alacant, concretament, situat a la comarca de El Comtat, i que compta amb una gran riquesa històrica i cultural, però, sobretot, és ric en paratges.

Si el visitant busca turisme natural, Beniarrés serà un lloc perfecte, i no podrà deixar d’anar a la Cova de l’Or, un important jaciment del neolític en la Serra del Benicadell, i del qual es va extraure important material arqueològic que van constatar que els pobladors de la zona, del VI mil·lenni a.C van ser els que van introduir la pràctica de l’agricultura i la ramaderia en la zona. És per aquest motiu que és considerat un dels jaciments més importants de tota la Comunitat Valenciana. Una vegada s’arriba a la Cova, a més de veure aquesta part de la nostra història, també es pot contemplar d’una panoràmica inigualable de la Serra de Mariola, la Font Roja, la Serrella, Aitana o el Puig Campana. Aquest lloc va ser declarat Bé d’Interés Cultural, i rep visites guiades. A més, compta amb un Centre d’Interpretació al mateix poble.

L’altre important atractiu del municipi és la natura, i entre els llocs als quals poder anar, destaca la desembocadura del Barranc de l’Encantà, que està juntament amb l’embassament que hi ha al costat de Beniarrés.

Ja dins de la localitat, un dels jocs que es interesant visitar és l’Ermita del Sant Crist, i que es pot veure des de diferents punts de la serra. La seua construcció data de 1900.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *