foradia ivace

Ximo Puig indica que abans del 9 d’octubre el País Valencià tindrà la immunitat de grup

Segons ha informat el president de la Generalitat, la vacuna ja s'ha administrat a més de 3 milions de valencians i valencianes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el País Valencià aconseguirà la immunitat de grup abans del 9 d’octubre. Per al cap del Consell, aquest fet suposarà “un punt d’inflexió en l’agenda del Consell: la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, social i emocional”.

Puig ha assenyalat que aquests dos mesos serà “l’esprint final” del procés de vacunació. També ha recordat que als últims mesos s’ha administrat la vacuna a més de tres milions de valencians, i que d’aquests, dos milions ja tenen la pauta completa.

Aquesta setmana començarà la vacunació entre les persones entre els 29 i 20 anys, i des de la Conselleria de Sanitat i Educació va a planificar-se la vacunació per als escolars majors de 12 anys. “Podem garantir que el 9 d’octubre, el dia del nostre naixement com a poble, més del 70% de tots els valencians i valencianes majors de 12 anys estaran vacunats amb la pauta completa”, ha explicat el president, però que ha insistit en la necessitat de “mantenir la màxima prudència i corresponsabilitat mentre arriba aquest moment”, i per això s’hauran de complir totes les mesures per tal d’evitar la propagació de la Covid-19 en aquesta nova onada.

“Estem aconseguint superar de forma conjunta un gran repte amb un gran esforç i sacrifici de tots els valencians i valencianes. Podem estar orgullosos de la tasca que hem fet”, ha destacat Puig.

Segons el president “és moment d’aprofitar l’oportunitat històrica per a la recuperació amb el suport dels fons europeus que la Generalitat gestionarà amb agilitat i rapidesa”.

Aquests fons permetran ajudar a les empreses valencianes en el seu procés de modernització i digitalització, així com en l’impuls de la transició energètica per a garantir un entorn més sostenible, i el reforç de l’escut de l’Estat de benestar, amb la millora dels pilars que la pandèmia ha demostrat essencials com la sanitat, l’educació i els serveis socials, tot “amb l’objectiu que ningú es quede enrere”. I és que, segons el Cap del Consell, els pròxims mesos seran “decisius per a la recuperació”, i ha avançat que la pròxima setmana hi haurà una Conferència de Presidents: “un encontre centrat en l’aplicació dels fons europeus, en la qual la Comunitat Valenciana té molt a dir”, ha manifestat.

“Hem contractat metges i mestres, hem ajudat a autònoms i empreses, hem estat al costat dels més vulnerables, i ho hem fet amb eficàcia i resultats”, ha indicat Ximo Puig.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *