foradia subscriutegrat

Raül Llopis: “Ha estat molt compromés amb l’ésser humà i amb la cultura”

L’alcalde d’Alcoi ha anunciat la proposta d’atorgar a Antoni Miró la Medalla d’Or d’Alcoi i donar-li el reconeixement de Fill Predilecte de la ciutat. Raül Llopis és una de les persones que més coneixen la seua trajectòria i obra, i ha volgut opinar sobre aquest homenatge al pintor i artista alcoià

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ens ha donat la seua visió del perquè és tan merescut el reconeixement per a Antoni Miró: “La proposta es dona per una cosa evident, la seua trajectòria i tota la seua tasca. Estem parlant d’un artista molt prolífic que ha fet molt per tota la ciutat i per la resta del món, ja que té obra repartida per tot arreu. És una persona que no ha decaigut mai en la seua trajectòria, perquè no ha parat”. Llopis també ha destacat una altra faceta de l’artista: “Està molt compromés amb tot el que ha de veure amb temes socials. Dins de la seua ideologia, puga ser més llunyana o més pròxima a altres, ha estat molt compromés amb l’ésser humà i amb la cultura, que al cap a la fi és el que ell sempre li ha motivat per a continuar”. Per aquests motius, a més l’edil de Cultura ha argumentat que: “No puc arribar a entendre com hi ha formacions que no estén a l’altura igual que ho van estar amb la Isabel-Clara Simó, o amb l’Ovidi, i que en aquesta ocasió mostren la seua disconformitat, única i exclusivament pels seus ideals, i en no s’està valorant això, sinó el que ha fet ell per la cultura en Alcoi, i el que ha sigut ell com a artista en Alcoi i fora de la nostra ciutat”.

Gràcies al pintor, Alcoi gaudeix de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, que com ens ha explicat el regidor: “La Càtedra és molt bona per a Alcoi, no sols pel vincle que tenim amb la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Otos, també entorn de la seua figura i obra, i amb l’art contemporani en si. Tindre aquesta Càtedra és unir forces per a generar una sèrie d’activitats, exposicions, i hem assolit que hi haja un cicle expositiu en tres espais d’Alcoi, i això suposa establir nexes amb l’art contemporani”.

Respecte als aspectes més personals de Toni Miró, Raül Llopis ens ha contat que: “Puc dir moltes coses. En l’any 98 el vaig conéixer, quan servint a l’Estat Espanyol, fent l’objecció de consciència, vaig entrar de conserge en la UNESCO. Ell era un dels membres de la Junta Directiva i em signava eixa objecció. A partir d’ahi sempre hi ha hagut una admiració cap a Toni, i personalment, pense que ha sigut una persona que ha fet molt per l’art i la cultura, i que ara tot se li torna cap a ell amb aquest reconeixement”, i afegeix que: “Ha sigut una persona molt lligada amb la gent de la cultura de moltes èpoques i una persona respectada. Ha tingut relació amb Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor, o Isabel-Clara Simó, i ara, tindrà l’honor de compartir amb aquests dos últims amics aquest homenatge”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *