lasarga

Allà on el Sol i les ombres marquen el temps i el moment

El poble dels rellotges de sol, Otos

En la comarca de la Vall d’Albaida, està la localitat d’Otos ‘el poble dels rellotges de sol’, i que per a alguns, és considerat com un museu a l’aire lliure, ja que per tot el municipi es poden observar nombrosos rellotges de sol.

Aquesta peculiaritat va nàixer en 2005 gràcies a la creació de la ‘Ruta dels Rellotges de Sol’. El projecte va consistir en el disseny de 8 rellotges solars d’artistes Valencians que compten amb molt prestigi a nivell nacional i internacional com Arcadi Blasco, Rafael Armengol, Manuel Boix, Toni Miró, Andreu Alfaro, Artur Heras, Elisa Martí, i Rafael Amorós, cadascú d’ells va fer un rellotge de diferent grandària i format. Alguns d’ells fan homenatge a personatges famosos de la localitat, com el de Mariano Seguí, que va crear-se en 2004 per a commemorar l’aniversari de la seua mort. També hi ha altres de majors dimensions que ocupen espais públics de poble, com el que està situat a la plaça principal del poble, creat per Andreu Alfaro.

A hores d’ara Otos ja té repartits per tot el poble més d’una trentena de rellotges, i per a veure’ls tots i conéixer els detalls de cadascun d’ells, com el seu funcionament, la voluntat de cada creador i la història que amaguen; es pot fer una visita guiada que comença a la Plaça del Llauradors, i finalitza al Palau del Marqués de Sant Josep, on es pot gaudir d’altre punt d’interés del municipi, que és la Col·lecció Permanent d’Art d’Antoni Miró.

Altres llocs que s’han de visitar durant l’estança en Otos és l’Església Parroquial de la Immaculada Concepció, d’estil neoclàssic-jesuític, que va ser construïda entre els anys 1724 i 1748; l’Ermita de la Mare de Deu dels Dolors, del segle XVIII, però que ha sofrit diverses reformes, la Font de Baix, el Paratge del Camí del Pou, o sempre està l’opció de poder gaudir de rutes de senderisme o en bicicleta per la Serra del Benicadell.

Font: Belén Rivas./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *