foradia subscriutegrat

Dintre del cor de la Mariola i la mirada de Sant Jordi

Endinsat al poble de les costeres

Banyeres de Mariola, com el seu propi nom indica, està al cor de la Serra de Mariola, i és un municipi de la comarca de l’Alcoià en el qual predomina la natura, però amb grans punts importants per a visitar que marquen la història de la zona, i que tenen un gran valor patrimonial.

Sens dubte, el seu gran atractiu turístic, històric i patrimonial és el Castell de Banyeres, construït entre els segles XII i XIII, que té origen musulmà, de l’època almohade, més concretament, i que va ser recuperat per Jaume I el Conqueridor, en l’any 1248. Des de la seua torre de l’Homenatge es poden contemplar quatre províncies: Albacete, Múrcia, Alacant, i València, gràcies al fet que aquest castell està a 830 metres d’altura. 

Als peus d’aquesta fortificació hi ha un altre mirador amb molt bones vistes on està ubicat el monument a Sant Jordi, patró de la localitat. 

Però aquest no és l’únic lloc d’interés per a visitar a Banyeres, ja que el municipi ofereix moltes alternatives turístiques i activitats per a fer una visita completa. Algunes d’aquestes activitats són la Ruta dels Molins, o la Ruta dels Miradors, les dos amb inici al Molí de l’Ombria, un punt important per a la història industrial de la zona. Pel que fa a la Ruta dels Molins, és un recorregut en el qual es pot veure tres molins paperers més emblemàtics de Banyeres de Mariola, dels nous que van estar actius en el riu Vinalopó. En aquestes construccions van treballar molts dels veïns del poble durant molts anys. A més, donant un passeig pels seus carrers, es poden visitar el Museu Fester, el Museu del Paper o el Museu de l’Espardenya.

Per als més experts en el camp del senderisme, està la ruta al cim de la Blasca, el més alt de la Serra de la Fontanella, però, també hi ha altres rutes com la ruta en bicicleta per la Via Verda del Xitxarra, o pels voltants de Banyeres de Mariola, que estan plens de natura.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *