foradia pressupostparticipatiualcoi

El plaer de perdre’s entre olms, ametllers i oliveres mil·lenàries a la vall de Travadell

Un poble amb encant i tradicions

Un dels pobles de la comarca de El Comtat és Millena, encara que també és conegut com a Billeneta, el seu antic nom. Un municipi ubicat en la Vall de Travadell i que té orígens moriscos, del que destaquen els seus cultius d’oliveres i ametllers, que fan un paisatge únic en la zona.

La història i la natura s’uneixen en Millena, i fan que la visita siga una experiència completa. Alguns punts importants que s’han de veure en aquesta parada per Millena és el castell de Travadell, d’estil musulmà; o la Torre de Millena, que va ser declarada Bé d’Interés Cultural; l’església el poble, que té un gran campanar, una creu feta de nacre, i un quadre atribuït a l’important pintor El Greco. En la mateixa plaça on està ubicada aquesta església, es pot veure un espectacular om centenari.

A més de visitar el poble, Millena també compta amb grans atractius naturals, i un dels més destacats és la Penya del Dimoni, amb el seu petròglif, que és una figura en forma de creu que té una grandària d’uns 2 metres de llarg, i quasi un metre i mig d’amplària, que està en una zona que es creu que va servir per a l’extracció de carreus. Aquest conjunt de gravats sobre pedra, consta d’una creu, i a més de més símbols, entre els quals estan dos figures amb forma de huit.

Però, a més de la Penya del Dimoni, en Millena es poden contemplar altres paratges com la Penya el Corb, els Cauets, la Cova dels Xiulits, la Font de l’Aigüeta, la Font de Dalt, o la de Baix.

I és que, entre tants llocs als quals poder anar, tant al poble, com als seus voltants, visitar Millena pot ser una de les opcions perfectes per als amants de la natura, que els agrade gaudir dels paisatges que envolten la zona de El Comtat mitjançant diferents activitats com el senderisme, o rutes en bicicleta; i que també ens ofereixen la possibilitat de descobrir la història de les comarques.

A Millena també trobem la seua almàssera des dels anys 50 del passat segle XX, dedicant-se a la producció d’oli d’oliva verge extra. El resultat és un suc pur d’oliva de les terres de la família Ferrando.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *