foradia pressupostparticipatiualcoi

Eugenia Miguel: “El volum de negoci en aquests quatre dies és molt important”

La regidora de Fira de l'Ajuntament de Cocentaina, Eugenia Miguel, explica com s'ha organitzat aquesta 676 edició, i quines són les novetats que tant contestans i contestanes, com visitants podran trobar als carrers de la capital d'El Comtat durant aquests quatre dies de Fira

  • Enguany a la fi Cocentaina viurà una Fira com la coneixíem, però, l’any passat es va fer una Fira adaptada a la pandèmia. Com va funcionar?

Molt bé perquè es van obtenir els resultats que es volien. Els comerciants estaven encantats, el comerç i l’hostaleria local van tindre molt de moviment els dos caps de setmana i la veritat és que va estar molt bé. Vam superar les expectatives respecte als visitants, així que molt bé. Sí que és cert que a nivell organitzatiu i econòmic per a l’Ajuntament va ser molt desbordant.

  • Ara ja està a punt de començar la 676 edició amb total normalitat. Com ho agafeu? Supose que amb moltíssima il·lusió

Sí, perquè a més, és la meua primera fira normal. Hem tingut unes edicions especials, i molt contents perquè significa que ja no tenim tanta presència de coronavirus, de la pandèmia, i volem tindre eixa Fira com l’hem conegut sempre, en el carrer, amb tots els comerciants al mateix temps en el poble, perquè és un dels problemes que vam tindre l’any passat, que hi havia gent que venia buscant alguna cosa en concret i no estava eixa cap de setmana, estava el següent, però això són incidències que eren d’esperar.

  • Per a aquesta edició que s’ha preparat?

Tenim novetats, sempre tenim novetats en la Fira, tenim algun sector nou com un mercat de degustació, una zona gastronòmica. A més, s’ha incorporat una zona d’agroecologia i productes de quilòmetre zero, i com sempre el tema d’alimentació i restauració tenen molt atractiu en la Fira i s’han reforçat molt aquests sectors. La venda ambulant també ha canviat d’ubicació i de format, perquè en aquesta ocasió venen ja en estands comercials, en contenidors que hi ha en la zona del Passeig, ja no estaran els para-sols i generadors. Sempre intentem fer coses noves i anar modificant i canviant. Es mantenen algunes de les propostes que es van fer durant l’any passat com per exemple que sols s’ocupe una part del carrer i que l’altre estiga lliure perquè la circulació de la gent siga més fàcil i còmoda, i s’ha reservat places buides perquè la gent tinga eixe espai per a descansar i transitar amb més tranquil·litat, també hi ha més espai entre els expositors de gran format que l’any passat també ho van agrair a l’hora de les vendes. En general eixes coses que van vindre per tema Covid, però que s’han quedat com a part de la Fira.

  • Molts expositors es podran veure enguany?

No sé dir-te una xifra exacta, però estem al voltant dels 700. Que són les xifres habituals.

  • A banda, de la part comercial, gastronòmica, i d’atraccions, a la Fira també es prepara una programació cultural

Tenim com sempre les exposicions que estan preparades al Palau, que són exposicions que s’inauguren ara per a la Fira, i que després continuaran obertes fins a Nadal. Tenim l’exposició de Sentiments, també una de Play Mòbil recreant el que és tota la Fira. Estaran oberts els tallers dels artistes locals, on la gent podrà visitar, i si els agrada alguna obra d’art la podran adquirir. Estarà l’exposició a la zona del Teular dels escolars del col·legi Sant Francesc d’Assís, que du com a títol, ‘Els racons del meu poble’.

És a dir, oferta cultural hi haurà moltíssima, i a més, en la zona de gastronomia tindrem durant tot el dia música en directe, DJ, i molt bon ambient perquè la gent puga gaudir.

  • Habitualment durant les nits de Fira hi havia programació de concerts, però enguany no es faran, per què?

Si, es va fer el Mig Any de Fira i es va traslladar el Fira Fest a eixa data, que és en maig, perquè teníem problemes en tema d’organització. És cert que ve molta gent de fora a veure aquests concerts, i amb tots els productes i tot el material que hi ha, hi havia moltes incidències i desperfectes, així que es va optar per eliminar aquest part de Fira, de Fira nocturna, però sí que hi haurà ambient, i estaran els pubs de la localitat i els establiments oberts, amb ambient al carrer perquè la gent puga gaudir, però sí que volem evitar eixa afluència a la nit de gent de fora del poble, que inclús hi havia autobusos que venien a les nits, però hem volgut evitar eixos danys que es produïen.

  • La Fira és un dels esdeveniments més importants que es fan a Cocentaina. Quina és la repercussió que té per al poble?

Moltíssima. Primer per l’estima que li té tot el poble a aquesta tradició. Els anys que tenim la Fira en marxa. I a més, tota la part econòmica, i el volum de negoci que es meneja durant aquests dies. Perquè és cert que el volum de negoci en aquests quatre dies és molt important, però també genera per als mesos de després eixos contactes i eixes vendes que no són tan ràpides de fer-les en el moment, però que sí que s’inicien en els dies de Fira.

  • Teniu alguna previsió de molta gent visitarà Cocentaina durant aquests dies?

Depenem de molts factors, com el climatològic, en primer lloc, perquè si no fa bon temps la gent ve menys, però als últims anys la mitjana és de mig milió de persones, així que imagine que estarem al voltant d’eixes xifres, i sempre depenent dels factors climatològics.

  • Per a acabar, encara que no faria falta perquè aquest és un esdeveniment multitudinari. Com convidaries a la gent a visitar Cocentaina en Fira?

Seran tots benvinguts. Volem recordar que tenim 30.000 places d’aparcament, que no patisquen perquè encara que no tinguen eixa reserva que a vegades preocupa un poc, podran aparcar en la Fira. Gaudiran moltíssim si la gent ve amb la família, amb amics. Hi ha molt d’ambient, molta oferta cultural i gastronòmica, i com sempre diem: “El que no trobes en Fira és perquè no existeix”, i per això, qualsevol cosa que busquen la trobaran.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *