foradia subscriutegrat

Les microempreses alcoianes es podran beneficiar de 300.000 euros d’ajudes

Des del consistori s'han aprovat les bases dels programes Inici@ i Consolid@, que estan dins del projecte Alcoi_Inmpuls, que està duent-se a terme des de la regidoria d'Ocupació, Empresa i Formació

L’Ajuntament d’Alcoi té previst destinar 300.000 euros per a incentivar la creació i consolidació de microempreses a través de dos programes inclosos en el projecte Alcoi_Inmpuls, que són Inici@ i Consolid@. La regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació és l’encarregada de promoure aquesta iniciativa.

Segons ha explicat l’alcalde d’Alcoi: “l’objectiu d’aquest Govern és contribuir a una ràpida recuperació econòmica i a la generació de riquesa en el nostre territori, amb un especial interés a atraure talent i ajudar als emprenedors, especialment als més joves, a desenvolupar i assentar el seu projecte a la nostra ciutat”.

Les bases del programa Inici@ ja s’han publicat, i tenen com a objectiu donar suport a la creació i localització de microempreses a la ciutat. La línia de subvencions és a fons perdut i compta amb una consignació pressupostària de 150.000 euros en l’exercici de 2021. Les empreses de nova creació o les generades per transmissió de negoci es podran beneficiar, sempre que estiguen domiciliades al terme municipal d’Alcoi, i compten amb un màxim de 10 treballadors i tinguen una xifra de negoci inferior als dos milions d’euros.

Cada beneficiari podrà arribar a obtenir fins a 2.000 euros, que serviran per a pagar despeses relacionades amb la posada en marxa i inici de l’activitat empresarial des del dia 1 d’octubre de 2019 i fins al dia que finalitze el termini de presentació de sol·licituds, el dia 30 de setembre.

Els conceptes subvencionables són les despeses notarials, registrals i d’assessoria, els derivats de l’elaboració del projecte tècnic i memòria descriptiva, les despeses inicials de promoció, la implantació en l’empresa de la factura electrònica, el pagament de l’assegurança d’autònoms, la implantació de tecnologies d’estalvi energètic, i les despeses de lloguer del local.

També se subvencionarà amb fins a 1.000 euros les inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquestes estiguen situats en la planta baixa. Aquest límit podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa s’ha realitzat als barris de El Centre o Batoi.

Aquestes subvencions s’entregaran en règim de concurrència competitiva i les valoraran una comissió tècnica que establirà una ordre de prioritat, segons els criteris de valoració. S’atorgarà 25 punts a aquelles activitats situades en els barris del Centre i de Batoi, les situades a altres zones rebran 15 punts. La puntuació obtinguda incrementarà en cinc punts en el cas de que l’activitat empresarial s’implante en un immoble de valor històric catalogat.

Pel que fa al programa Consolid@, també es podran presentar les sol·licituds fins al dia 30 de setembre, i també tenen un pressupost de 150.000 euros. Aquesta ajuda està enfocada a donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves a Alcoi. També són subvencions a fons perdut que s’entregaran en règim de concurrència competitiva i serviran per a ajudar a sufragar les despeses d’empreses constituïdes entre l’1 de gener de 2015 i el 30 de setembre de 2019.

Es subvencionaran aquelles despeses relacionades amb el desenvolupament de programes de màrqueting o comercialització per a millorar el posicionament de l’empresa; la investigació de mercats; el foment de les vendes en mercats nacionals i internacionals, la implantació de solucions i serveis tecnològics que contribuïsquen a difondre i vendre els productes a través d’internet; la implementació de sistemes de qualitat; la millora d’eines de gestió empresarials, la formació no reglada per a millorar la qualificació del professional i del personal contractat, i l’adquisició d’equipament tècnic específic.

Se subvencionarà el 75% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 2.000 euros, i els beneficiaris seran les microempreses, amb un màxim de 10 treballadors i una xifra de negoci inferior als dos milions d’euros, implantades a Alcoi en el període abans esmentat.

Les bases i els formularis per a sol·licitar les dos ajudes estan disponibles en la web municipal i en les oficines d’Àgora.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *