foradia becasivace

L’Illa de Rodes rebrà 2,6 milions d’euros de part de la Generalitat

Amb aquesta inversió, l'Administració Valenciana sufragarà íntegrament el Centre de Desenvolupament Turístic Interior. En total el Consell donarà uns cinc milions d'euros en el projecte

La Generalitat Valenciana ha aprovat el conveni amb el qual s’ha compromés a finançar amb 2,6 milions d’euros la conversió de l’Illa de Rodes en un parc tecnològic-sociocultural.

Les obres per a dur endavant el projecte ja s’ha licitat per part de l’Ajuntament d’Alcoi, i estan valorades en un total de 7,4 milions d’euros.

Per la seua part, la Unió Europea, mitjançant els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), aportarà el 50% del cost del projecte, és a dir, 3.700.000 euros, i el Consell, contribuirà amb un altre 30% del pressupost, la qual cosa significa, que el consistori alcoià finançarà el 20% de l’obra, un poc més d’un milió d’euros.

Els plans de la Generalitat són que durant aquest any es puguen aportar 200.000 euros, mentre que la resta s’aportarà al llarg dels tres pròxims anys, amb una quantitat de 800.000 euros per any.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha indicat que aquesta subvenció depén directament de la Presidència de la Generalitat Valenciana, i ha destacat la “implicació directa del president, Ximo Puig, en un projecte que no només tindrà un Fort impacte en l’àmbit local, sinó en tota la Comunitat Valenciana, ja que es convertirà en un revulsiu per a la creació d’empreses de base tecnològica, així com en un generador de riquesa i ocupació en tot el territori”.

Aquests 2,6 milions d’euros que donarà la Generalitat no seran l’única aportació, ja que se sumaran altres 2,2 milions per a sufragar al 100% les obres del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior, uns treballs que encara no han sigut licitats.

La tercera part del complex estarà formada per dos edificis d’habitatges adjacents, al carrer Tibi, que albergaran oficines municipals i espais administratius. La inversió serà de 2,3 milions d’euros, dels quals, la Diputació d’Alacant aportarà el 45%, i la resta serà finançat per l’Ajuntament.

Francés ha remarcat l’èxit de la gestió del Govern municipal a l’hora d’aconseguir la implicació de les diferents administracions, i gràcies a aquesta col·laboració, el consistori només acabarà pagant dos milions dels dotze en els quals està valorat el projecte en el seu conjunt.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *