foradia pressupostparticipatiualcoi

L’Ajuntament d’Alcoi demana que la ciutadania es vacune contra la Covid-19

Segons ha indicat la regidora de Salut Pública, Teresa Sanjuán: "La vacuna és important per a protegir-nos i protegir als altres enfront de la Covid-19"

Les xifres de vacunació d’Alcoi, segons ha informat l’Ajuntament d’Alcoi, estan per damunt de la mitjana nacional, ja que el 87% total de la població de la ciutat té almenys una dosi, i quasi el 79% compten amb la pauta completa.
A escala nacional, les xifres són que el 77% de la població té una dosi, i el 70% la pauta completa. Aquestes dades són de l’1 de setembre, així que cal assenyalar que durant aquest mes aquests percentatges s’haurà augmentat, ja que molts joves entre els 18 i els 12 rebran la segona dosi.

Per al consistori, aconseguir la immunitat és la taula de salvació per a eixir d’aquesta crisi sanitària i per això és necessari que la ciutadania es vacune. Teresa Sanjuán, regidora de Salut Pública ha indicat que: “Demanem a la ciutadania que encara no s’haja vacunat que ho faça, ja que d’aquesta manera no sols es protegeixen a ells mateixos, també ho fan totes les persones del seu voltant. La vacuna és important per a protegir-nos i protegir als altres enfront de la Covid-19, no hi ha un altre camí per a eixir de la pandèmia, cap altra fórmula màgica per a acabar amb aquest malson. Les vacunes tornen a ser la millor arma per acabar amb el virus”.

En l’últim mes s’han habilitat dies sense cita prèvia per a les persones sense vacunar.

Sanjuán també ha recordat que: “és important acabar amb les faules que s’han generat sobre les vacunes. Són segures igual que qualsevol altra vacuna que ha arribat a la població i com diuen els experts s’han desenvolupat tan ràpidament perquè els mitjans humans i tècnics i el coneixement científic que tenim ara no el teníem abans”.

“La vacunació és una eina clau per a posar fi a aquesta pandèmia. Totes les vacunes enfront de la Covid-19 autoritzades a la Unió Europea són segures i efectives havent demostrat que disminueixen de manera important el percentatge de persones que necessiten ser hospitalitzades després de contraure la malaltia. L’efectivitat enfront de l’hospitalització és superior al 80%”, ha conclòs la regidora.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *