foradia cdturisme

L’accident mortal produït a la CV-60 torna a obrir el debat sobre aquesta carretera

Des de La Vall Ens Uneix, i des de federacions i associacions d'empresaris de l'Alcoià, Comtat, i la Vall d'Albaida, han mostrat la seua preocupació i demanen millores urgents

Durant aquest últim cap de setmana s’ha produït el segon accident mortal en 3 mesos a la carretera CV-60, un fet que, malauradament, ha tornat a obrir el debat sobre l’estat d’aquesta connexió entre les comarques centrals amb La Safor.

Segons han indicat des de La Vall Ens Uneix, aquest accident mostra “de la pitjor manera, la urgència en desdoblar el tram Terrateig-l’Olleria de la carretera CV-60”.

Per al diputat Comarcal d’aquesta formació a la Diputació de València, Joan Sanchis, “tot aquest tram és un punt negre, ja que aquesta carretera es va construir inicialment per a ser autovia, i successos com el d’aquest diumenge es deuen a xocs frontals”.

També ha declarat que: “no es pot perdre ni una vida més per no donar compliment a un acord de fa més de 15”, fent al·lusió al document que va signar en 2005 la Generalitat i el Govern d’Espanya perquè el Ministeri de Foment es fera càrrec d’acabar l’Autovia Central (A7/CV-40), i el Consell, l’autovia CV-60, al doble tram de 20 quilòmetres entre Terrateig i l’Olleria.

Després de 15 anys, la Conselleria ha col·locat radars i limitat la velocitat a 80 quilòmetres per hora en alguns trams, una cosa que per a la formació “suposa un reconeixement tàcit al perill d’una carretera pensada per circular amb velocitat d’autovia, però no en doble sentit”.

Sanchis ha assenyalat que: “no sols és qüestió de seguretat, sinó també és una necessitat per al desenvolupament i creixement econòmic dels nostres pobles i ciutats i les seues indústries, ja que és l’eixida més directa dels productes de La Vall d’Albaida a la costa i tot el corredor mediterrani, una volta es connecte amb l’autopista AP7, i és una via de connexió fonamental entre els mateixos pobles de la comarca”.

En 2019, La Vall Ens Uneix va presentar una moció a la Diputació de València perquè la Generalitat posara en marxa l’obra. “Dos anys després, no és que estem igual, estem pitjor, perquè hem perdut vides humanes en xocs frontals que no s’hagueren donat amb la carretera desdoblada. Aquesta actuació no pot seguir més temps en l’oblit”, concloïa Joan Sanchis.

A més d’aquesta formació, des de la Federació empresarial Alcoià-Comtat (FEDAC), l’Associació d’Empresari d’Ibi (IBIAE), i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) també han mostrat la seua preocupació per aquest assumpte.

Tots ells assenyalen que “és una carretera de trànsit de particulars i turistes, però també de mercaderies i negocis”, i afegeixen que aquest tràgic accident “no fa més que justificar la necessitat de revisar i completar els trams que no són d’autovia i tenen molt poca visibilitat. És una reivindicació històrica i periòdica que no s’ha resolt amb els anys”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *