foradia pressupostparticipatiualcoi

Exposició Missionera Salesiana Itinerant ‘Raíces’

La Presència Salesiana a Alcoi porta de Madrid l'Exposició Missionera Salesiana Itinerant ‘Raíces’. Una activitat que correspon a un dels actes dins de la celebració dels 200 anys del naixement de sant Juan Bosco i romandrà exposada del 20 al 26 de gener.

expo-raícesAmb motiu de la celebració dels 200 anys del naixement de Sant Joan del Bosco, la Presència Salesiana a Alcoi porta de Madrid l’Exposició Missionera Salesiana Itinerant ‘Raíces’. La iniciativa romandrà exposada des del 20 de gener fins al dia 26 en l’antic asil de San José de les HH. dels Ancians Desemparats. L’horari de visita serà de 9 a 13’30 h i de 16’30 a 20 h tant per a col·legis i entitats que sol·liciten visites en grups, com per a ciutadans que s’acosten individualment a conèixer-la.

L’exposició és una part del Museu Salesià de Madrid, en la Procura de Missions Salesianes. Des de 2009 va iniciar un viatge per tota Espanya. L’exposició porta per títol ‘Raíces’ i es tracta d’una mostra que ens acosta als cinc continents en què existeix presència salesiana a través d’objectes significatius de cadascun d’ells. En l’arrel de Missions Salesianes està l’ajuda i el treball amb aqueixos pobles, l’ajudar-los a construir un futur més enriquidor. Es treballa per a dotar-los d’infraestructures, per a donar educació de les poblacions que més ho necessiten.

La mostra arreplega en diverses vitrines des d’utensilis quotidians d’altres cultures a peces d’artesania realitzades en les missions. Com a objectes més rellevants podem destacar nines asiàtiques, adorns de les tribus amazóniques i instruments musicals africans, entre uns altres. Pot consultar-se més en http://www.misionessalesianas.org/museo/

La visita és gratuïta, encara que s’arreplegaran donatius per a col·laborar amb el projecte missioner salesiano en Centroáfrica “Espacios de Paz” (http://www.espaciosdepaz.org/index.php/es/). El projecte consisteix en l’edificació d’escoles en Damala i Galabadja (a Bangui, la capital), treballant amb la infància i la joventut el valor de la pau, després de la crisi soci-política que encara avui perdura a República Centreafricana.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *