foradia mediambient

‘Al vent’ compleix sis dècades i Raimon i Annalisa ho celebren amb una exposició a Xàtiva

Allí es podrà veure, fins al 19 de març, la col·lecció artística del cantautor i la seua parella, on es reuneixen obres de Miró, Tàpies, Heras, Boix o Armengol entre molts altres

El cantautor xativí Raimon, i la seua dona Annalisa, han inaugurat a Xàtiva, al Museu de Belles Arts, l’exposició al voltant de la seua col·lecció artística, amb motiu dels 60 anys de la mítica cançó ‘Al vent’, un dels himnes que va marcar a diverses generacions.

La mostra que recull un gran nombre d’obres de gran valor que formen part de la donació que va signar Raimon fa uns anys per a deixar-li a Xàtiva tot el seu llegat. L’exposició està ubicada precisament a prop del carrer Blanc, on va nàixer el cantautor.

En total hi haurà 62 peces, moltes de les quals es desprenen de l’amistat forjada entre l’artista xativí i altres artistes de renom com Andreu Alfaro, Joan Miró, Artur Heras, Antoni Tàpies, Rafael Armengol, Manuel Boix, Joan-Pere Viladecans o José Ortega, Josep Guinovart, Vicente Rojo, Julio González, Eduardo Arroyo, Eduardo Chillida, Miquel Barceló, Ricard Vaccaro, Pere Alavedra, Antonio Saura, Josep Buyreu, Rafael Pérez Contel o l’escultura Madola.

Pablo Camarasa, comissari, ha explicat que: “Han estat 60 anys en els quals, paral·lel a la seua trajectòria musical, nombrosos artistes plàstics han volgut apropar-se, d’una forma o altra a la figura de Raimon. Les relacions, més o menys profundes, amb aquests, han acabat conformant una col·lecció d’art composta per obres d’alguns dels noms més reconeguts del seu temps. És una col·lecció que, a més, i precisament per estar conformada per obres d’artistes coetanis a Raimon, parla d’un moment concret de la història; parla del seu temps, de tot allò transcorregut des del sorgiment d’Al Vent, fins als nostres dies”.

Per la seua part, l’alcalde de la localitat natal de Raimon, Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat que: “és la primera vegada que la nostra ciutat acull una exposició d’aquesta envergadura. Raimon i Annalisa han decidit que siga Xàtiva la capital de la celebració del 60 aniversari de l’edició de ‘Al Vent’, i comencem a mostrar a la ciutadania el que suposarà eixe futur Centre Raimon d’Activitats Culturals, on es podran veure aquestes obres junt amb molts altres documents i treballs al voltant de Raimon. Aquesta exposició és un xicotet tast de tot el que podrem veure al futur CRAC”.

Finalment, Raquel Caballero, la regidora de Cultura de la localitat, ha indicat que en la mostra es podran veure obres de les principals figures del segle XX “les quals formen part de la col·lecció privada de Raimon i Annalisa, i és molt especial perquè s’ha preparat per a commemorar ‘Al Vent’, tot un símbol de resistència contra el franquisme i un referent per a moltes generacions. Per a nosaltres, que Raimon i Annalisa decidisquen fer aquesta celebració a la seua ciutat, a Xàtiva, ens ompli de felicitat i serà tot un reclam per a vindre a veure l’exposició”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *