El Campus de la UPV d’Alcoi presenta la Setmana de la Ciència
Es tracta de la XVIII edició, un cita que torna a la presencialitat i que s’allargarà durant dues setmanes
Alcoi ja coneix la programació de la Setmana de la Ciència. L’esdeveniment celebra la seua XVIII edició al llarg de dues setmanes per difondre nous coneixements de matèries molt variades, encara que totes elles relacionades amb la ciència. Durant la presentació, el director del Campus d’Alcoi, Pau Bernabeu, ha afirmat que la programació comptarà amb xarrades, encara que també es podrà participar en activitats, totes elles “fetes amb il·lusió” i gratuïtes per aproximar la ciència a tots els públics.

Per la seua part, el director d’aquesta iniciativa, Vicente Díez, ha volgut destacar la valoració de les diferents personalitats d’Alcoi i el seu voltant per donar-los a conéixer gràcies a aquest projecte. Des del divendres, 12 de novembre, i fins al 26 del mateix mes, se succeiran xarrades sobre temes com els vins o “els sabors de l’antiguitat”, aquesta última a càrrec del xef Kiko Moya i l’arqueòleg Ignasi Grau.
No obstant això, també hi ha alternatives com ‘Monòlegs científics‘, per Alicia Pelegrina, Laura Toribio, Mariola Penadesi Victor Manero. O diferents conferències que van des de ‘Construir una democràcia autèntica’, d’Adela Cortina, fins a la divulgació del coneixement del cervell I el llenguatge, temes que tractarà Manuel Martín-Loeches.
La presentació de la programació també ha comptat amb la intervenció de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui ha agraït el treball que es realitza per a dur endavant la Setmana de la Ciència, a més del “luxe” de comptar amb aquestes activitats a la ciutat. Francés ha destacat l’augment de l’interés per la ciència després de la pandèmia i el foment del pensament, reflexions I la creació “d’interrogants“.
Malgrat que les activitats seran gratuïtes, caldrà una inscripció prèvia per a controlar les mesures sanitàries i complir amb els aforaments. No obstant això, algunes de les activitats es podran seguir per ‘streaming’.
Comenta i participa-hi