foradia subscriutegrat

El V Premi Firacor torna al Certamen Coral Fira de Tots Sants 2021

Cocentaina tornarà a gaudir aquesta setmana d'una cita amb la música coral referent en l'àmbit nacional

El Certamen Coral Fira de Tots Sants torna a Cocentaina amb la 41 edició. Aquesta cita també comptarà amb el V Premi FIRACOR. Es tracta d’un esdeveniment de referència en l’àmbit nacional de la música coral que tindrà lloc el dissabte, 13 de novembre, a les 19 hores al Centre Cultural El Teular.

El Certamen Coral Fira de Tots Sants és l’únic Certamen Coral a tota la Comunitat Valenciana en aquesta modalitat i l’únic que promou la difusió a la música coral escrita en valencià amb l’encàrrec especialment per a l’ocasió d’una composició coral escrita en valencià perquè servisca com a referència interpretativa de tots els cors. Aquesta composició és l’obra obligada que han d’interpretar en la llengua valenciana, independentment del seu lloc de procedència.

Per altra banda, El V Premi FIRACOR, és un premi quadriennal on concorren els tres cors guanyadors de les tres últimes edicions regulars del Certamen per un únic premi dotat amb 6.000 euros més el premi del públic dotat amb 600  euros. Els cors interpreten un programa lliure de diversos estils del repertori coral, juntament amb l’obra obligada corresponent a l’edició on van ser classificats per participar en aquest premi.

L’esdeveniment està conduït pel periodista i presentador Ferran Cano. A més, participaran les agrupacions corals Alaia Ensemble, de Madrid; el Cor de la Unió Musical Santa Cecília, d’Onda; i el Coro Diatessaron de Molina del Segura.

El jurat estarà integrat per Josep Robert Sellés i Camps, Ana Luisa Chova Rodríguez, Elisenda Carrasco i Ribot, Ramón Gil González i Elisa Gómez Pérez, tots ells reconeguts experts del món coral. Com a secretari del jurat actuarà Marc Vilaplana Calbo.

La 41 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants està organitzada per l’associació del mateix nom i integrada entre els seus associats per membres del Cor de Cambra Discantus. Així mateix, s’emmarca dintre de les activitats culturals programades per l’Ajuntament de Cocentaina per a la celebració de la 675 edició de la Fira de Tots Sants.

Les entrades per assistir al certamen són gratuïtes com totes les activitats de Fira i es podran reservar a la web que disposa l’Ajuntament de Cocentaina a través d’aquest enllaç.

El cartell d’aquesta edició és obra del dissenyador gràfic contestà Pau Olcina i Andrés. També ha dissenyat el nou logotip del certamen que barreja amb el disseny del cartell.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *