foradia subscriutegrat

L’Àgora acull un encontre per a empresaris de l’Alcoià, el Comtat i La Vall d’Albaida

14 experts i professionals han compartit els seus coneixements per a enfrontar els nous reptes que estan sorgint

Sota el nom Focus Pyme i Emprenedoria Alcoià-Comtat-Foia de Castalla-Vall d’Albaida, desenes d’empresaris d’aquestes comarques es van donar cita ahir en un encontre a l’Àgora d’Alcoi. La jornada, que comptava amb el finançament de la Generalitat a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), va estar inaugurada per la seua directora, Julia Company, el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, i el director del CEEI Alcoi-València, Jesús Casanova.

L’encontre va acollir també a 14 experts i professionals de trajectòria local i internacional perquè compartiren els seus coneixements sota el títol ‘Nous reptes empresarials. Finançament, talent i sostenibilitat’, on s’han tractat també les noves oportunitats que estan sorgint en l’àmbit social, econòmic i mediambiental.

Per la seua part, Company va agrair al CEEI l’organització d’aquest encontre que “ha anat adaptant-se a les demandes de les empreses i persones emprenedores, convertint-se en un referent per a l’ecosistema emprenedor”. A més, la directora va afegir que “en aquesta edició era important abordar aspectes que pogueren aportar solucions a les necessitats que han sorgit a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia i donar suport a l’emprenedoria innovador com un instrument eficaç a l’hora de reactivar i aconseguir la recuperació econòmica de les nostres empreses“.

Segons el regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament d’Alcoi, “aquest esdeveniment s’ha consolidat com un punt d’encontre entre les empreses, en el que també han participat els agents del territori, on han debatut i compartit experiències amb relació al finançament de projectes, el relleu generacional en les empreses familiars, les estratègies de sostenibilitat, gestió de talent, les tendències i les oportunitats actuals, etcètera, que són qüestions que preocupen a les empreses hui en dia“.

A més, Casanova va destacar que “cada edició s’ha centrat en un tema, proposat per les mateixes entitats territorials i empresarials de la zona, que han anat des de les empreses del futur fins a la robòtica i la visió artificial, passant per la prospecció digital i la sostenibilitat, fins a la reinvenció empresarial propiciada per l’entorn covid“.

L’esdeveniment també va servir per a celebrar un plenari sobre els Fons Next Generation, a més de tres sessions temàtiques. Per una banda, la gestió del talent, altra centrada en el relleu generacional en l’empresa familiar i l’última referent a les noves tendències en sostenibilitat, economia circular i models energètics.

També es van presentar els resultats de la segona fase del Programa Identificació de Necessitats Territorials, portat a terme pel CEEI Alcoi-València i la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, que es va iniciar el 2020.

Aquest any s’ha celebrat la quinta edició, que ha comptat amb les propostes aportades pel Comité d’Organització, format per l’IVACE, l’Ajuntament d’Alcoi i CEEI Alcoi-València junt amb FEDAC, AIJU, AITEX, EPSA-UPV, IBIAE, COEVAL, ATEVAL, Cámara Alcoi, Jovempa Comarcal, el Pacte ACTAIO, la Mancomunitat l’Alcoià-El Comtat, la Universitat Politècnica-Campus d’Alcoi, IDEAS UPV i la Universitat d’Alacant.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *