foradia barnasants

Els centres de majors d’Alcoi recuperen l’activitat amb la volta a la normalitat

Durant el temps que han estat tancats s’han realitzat actuacions de millora en les instal·lacions

Alcoi dona una passa més per a recuperar la normalitat. Ara, els centres municipals de Gent Gran ja tornen a acollir a tots aquells usuaris per reprendre les activitats presencials. Des del passat 18 d’octubre s’han reobert les instal·lacions de la Plaça, d’Oliver, Zona Nord i Zona Alta, mentre que al centre de Batoi s’estan ultimant unes obres de millora.

La regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz, ha afirmat que “estem contents perquè la Gent Gran puga tornar als centres de majors, és el sector de major risc amb la Covid i un dels que pitjor ho han passat. Gràcies a la vacunació estan tornant a poder veure’s i dur a terme les activitats de manera presencial, cosa que necessitaven, ja que és molt important la socialització. A més, podem destacar que hem aprofitat aquest temps per a millorar les instal·lacions i que així puguen estar millor encara“.

Aquesta decisió segueix les mesures sanitàries que tant la Conselleria de Sanitat com des de la Conselleria d’Igualtat han establert per a reiniciar l’activitat tant de caràcter ordinari (jocs de taula i tallers per a l’envelliment actiu i saludable en funció dels seus interessos), com l’activitat lúdica i per a la convivència pròpia dels caps de setmana.

Mentre que els i les usuàries ja tornen a gaudir del Cant coral, els jocs de taula, la lectura de premsa, el ball en línia, la defensa personal, el maneig bàsic de mòbil, la Rondalla i la dinamització dels caps de setmana, encara queden per reprendre el taller d’estimulació cognitiva i la posada en marxa per primera vegada, del taller per a l’aprenentatge de marxa nòrdica, i sessions de cinema-fòrum.

No obstant això, durant els mesos que les instal·lacions han estat tancades amb motiu de la pandèmia, s’han realitzat per part d’ajuntament algunes actuacions de millora i manteniment ressaltant entre altres la pintura del centre La Plaça i la revisió de la calefacció; els arranjaments en zona d’accés al pati exterior i la instal·lació d’una tanca en el mur exterior d’aquest. 

En el centre de la Zona Nord, l’arranjament de diverses portes, la reparació d’alguna entrada d’aigua i la instal·lació d’internet per cable. Per altra banda, en el centre de la Zona Alta s’ha acabat de revisar i millorar la instal·lació elèctrica en zones comunes, també s’han retirat els estris inservibles i s’han col·locat mosquiteres en finestrals en el centre d’Oliver. Finalment s’estan ultimant les obres d’accessibilitat tant en l’accés com a l’interior del Centre de Batoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *