foradia subscriutegrat

La Generalitat Valenciana inicia els tràmits per a declarar la casa de Francisco Brines Bé d’Interés Cultural

Des de l'Ajuntament d'Oliva estan "d'enhorabona" per aquesta iniciativa

L’Elca, la casa del poeta Francisco Brines ja està més a prop de ser declarada Bé d’Interés Cultural. La Generalitat Valenciana ja ha publicat la resolució per a incoar l’expedient que permetrà la declaració de l’immoble com a lloc històric. Per part de l’Ajuntament d’Oliva, la seua alcaldessa, Yolanda Balaguer, ha afirmat que des del consistori “estem d’enhorabona per aquesta bona notícia, ja que és una part molt important de la vida de Brines i per tant d’Oliva. En ella es podrà conservar i visitar, tot el terme, jardí, capella, col·lecció pictòrica i la immensa col·lecció bibliogràfica que tant estimava el poeta“.

A més, el regidor de Cultura, Música i Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva, Julio Iorca, ha explicat que “l‘Elca reuneix totes les condicions exigides en la categoria de lloc històric, ja que es tracta d’un lloc vinculat directament, com a un dels paisatges idíl·lics en l’obra del poeta“.

La directora de la Fundación Francisco Brines, Àngels Gregori, també ha volgut agrair la tasca de la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Caren Amoraga, ja que és “un pas més en la consolidació de la casa del poeta com a espai referent dins del mapa cultural valencià i assegurant així i protegint la memòria dels espais escrits com volia el poeta.”

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *