foradia subscriutegrat

L’Ajuntament de Pego premiat amb el Premi del Voluntariat

Aquest reconeixement s'ha donat pel treball realitzat al consistori per tal d'aconseguir una alta participació dels més joves del municipi en l'entramat social de la localitat

L’Ajuntament de Pego ha rebut el Premi del Voluntariat. Aquesta sisena edició dels premis s’han celebrat a València i tenen com a objectiu reconéixer l’activitat solidària realitzada durant tot l’any.

Concretament, el consistori pegolí ha rebut aquest reconeixement en la categoria d’Administració Pública Solidària per a l’esforç realitzat a l’hora d’aconseguir crear sinergies de col·laboració social local en pro del voluntariat.

A l’acte van assistir l’alcalde de Pego, Enrique Moll, el regidor de Joventut, Esports I Participació Ciutadana, Raül Tamarit, la regidora de Serveis Socials, Igualtat i Gent Gran, Merxe Bolta, i la tècnica de Joventut, Maido Moreno.

Principalment, s’han destacat els treballs que s’han fet en la regidoria de Joventut, amb projectes com la ‘Xarxa Jove Pego: Qüestió de Voluntat’, que és una iniciativa que pretén apropar l’acció del voluntariat als més joves a través de sis associacions locals que necessiten enfortir les seues estructures.

“Entenem que acompanyar els joves en el seu creixement personal i emancipació també suposa oferir-los la possibilitat d’adquirir noves competències mitjançant la seua participació solidària en el teixit associatiu”, ha destacat el regidor de Joventut, Raül Tamarit.

Les sis associacions amb les quals col·labora el consistori són Pego Viu, Acció Urgent, Obrint Camí, Aprop, Alma, i Juniors Ambra, i segons ha explicat Tamarit: “aconseguim treballar àmbits molt diversos perquè cada jove s’ubique en funció dels seus interessos: mediambientals, sanitaris, d’atenció als animals abandonats, d’atenció a persones amb diversitat funcional, d’atenció als xiquets i dinamització en temps lliure”.

Sols en aquest any, han participat més de 40 joves que s’han interessat conéixer aquestes línies formatives. Molts d’ells han participat de forma activa en algunes d’aquestes sis associacions locals.

Durant l’acte també es va aprofitar l’ocasió per a agrair el reconeixement per part de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, i el regidor es va comprometre a “seguir promovent accions formatives i oportunitats de voluntariat local i internacional. És el camí a seguir”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *