foradia mediambient

Les obres de l’IES Andreu Sempere començaran l’1 de juliol de 2022

El preu base de la licitació per a aquests treballs és de 3.719.384 euros. El projecte pot dur-se a terme gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament d’Alcoi ha licitat les obres de reforma i adequació de l’IES Andreu Sempere, és a dir, que ha aprovat publicar el plec de condicions perquè les empreses puguen presentar-se a optar a dur a terme aquesta actuació.

Durant els pròxims dies va a publicar-se el plec amb aquestes condicions, i en eixe moment, les empreses tindran 26 dies per a presentar-se per a poder realitzar el projecte.

El preu de licitació és de 3.719.384, i està previst que les obres comencen l’1 de juliol de 2022, tal com es va acordar amb la direcció del centre. S’espera que les obres duren 14 mesos.

L’objectiu d’aquests treballs és adequar i ampliar aquest centre, amb el fi de dotar-lo d’unes infraestructures educatives de qualitat. L’actuació principal, s’adequarà l’edifici existent, es farà una rehabilitació energètica de la façana substituint les cobertes inclinades per planes. En l’interior de l’edifici es contempla la reforma dels espais interiors i la renovació de les instal·lacions.

També s’ampliarà l’immoble i es dotarà d’espais més amplis i diàfans per a algunes funcions addicionals demanades com aules ADA, i sala d’actes; amb provisió d’escales exteriors d’evacuació, i amb execució de rampes i escales d’accés i connexió entre les diferents plataformes.

Segons declaren des del consistori “estan treballant intensament des del minut zero”, amb la implicació dels departaments d’Educació, Arquitectura i Contractació, i involucrant a l’equip directiu i comunitat educativa per a poder garantir l’èxit del projecte.

Jordi Silvestre, regidor d’Educació, ha explicat que: “és un projecte molt complex, que ha experimentat molts canvis i ajustos fins a aconseguir una solució òptima i consensuada”. A més, ha afegit que des de l’Ajuntament, s’ha treballat amb l’equip directiu i amb la Conselleria per a buscar una ubicació mentre duren les obres, ja que, encara que aquesta labor és competència de la Conselleria, el consistori està oferint diferents espais i ubicacions, com per exemple l’antic col·legi Miguel Hernández, o l’actual seu de l’Escola Oficial d’Idiomes. A més, quedarà reubicar a l’alumnat de batxillerat.

Així tot, des de l’Ajuntament asseguren que es facilitarà el transport des del barri d’Horta Major fins a la nova ubicació temporal, per tal de garantir els desplaçaments a tot aquell que ho necessite.

A més de les obres que van a fer-se en l’IES Andreu Sempere, la Junta de Govern ha aprovat la contractació de les obres per a la pista exterior i la climatització del CEE Tomàs Llàcer.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *