foradia cdturisme

Pego aposta per enfortir el sector agrícola

Un estudi revel·la que el 40% de les parcel·les estan cultivades • La Cooperativa presenta un projecte per a aconseguir un producte de qualitat en detriment de l’ús de fitosanitaris

Pego vol seguir enfortint l’agricultura. Per a aconseguir-ho l’Ajuntament ha decidit donar suport a dos projectes amb els quals es pretén potenciar el sector i incentivar que la gent jove es decante pel món agrícola. El primer d’ells és la creació d’un banc de terres, una proposta que s’ha posat en marxa amb l’ajuda de Buscatierras, una agència de dinamització rural que fomenta l’estimulació econòmica, cultura i social de l’entorn rural.

L’equip tècnic de Buscatierras ha elaborat un estudi per a determinar quin és l’estat de les terres de cultiu al terme municipal amb l’objectiu de crear un banc de terres, un servici de gestió de sol no urbanitzable. Una proposta, presentada ahir a la Casa de Cultura.

Segons revelen les dades, actualment a Pego hi ha al voltant de 1.500 hectàrees cultivades, aproximadament el 40% de les parcel·les cultivables. Un percentatge, apunten els tècnics que han realitzat l’estudi, molt superior a la resta dels municipis de la comarca i de la província.

Quant a les parcel·les abandonades, actualment són 735. Tot i que la xifra és baixa, segons els tècnics, el problema és que aquestes parcel·les són “de dimensions menudes i estan separades, complica la mecanització del sector al municipi”. Amb el projecte del banc de terres, l’objectiu és aconseguir recuperar les parcel·les abandonades així com agrupar-les per a aconseguir cultius més extensos.

Per això des de Buscatierras han habilitat un apartat al seu web on els propietaris poden facilitar les dades de les terres per cedir-les, “siga de forma gratuïta i desinteressada o a través d’un arrendament perquè altres persones puguen cultivar-les”.

El banc de terres no va ser l’únic projecte presentat ahir a la Casa de Cultura. Des de la Cooperativa de Pego també es va proposar per a aconseguir un producte d’alta qualitat. Per això aposten per reduir els tractaments fitosanitaris i substituir-los per alternatives més naturals amb l’objectiu d’augmentar la biodiversitat per a combatre les plagues “amb els seus propis depredadors”, va matisar Pepe Pastor, el president de la Cooperativa.

Pastor a més va remarcar la importància d’aconseguir cultius més extensos, “hem d’intentar reduir els minifundis”, a més d’atraure els joves al sector “facilitant la seua incorporació amb assessorament i ajudes tècniques”.

“Pego ha sigut un poble tradicionalment agrícola i creguem que el sector ha de ser més fort, però per a aconseguir-ho hem de millorar i adaptar-nos als nous temps, fer que siga més atractiu i fàcil treballar al camp”, va concloure l’alcalde, Enrique Moll.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *