foradia mediambient

L’Alcoià i El Comtat constitueixen el Consell Territorial de Formació Professional

L'objectiu d'aquest organisme és fomentar la Formació Professional intregada, la plena inserció laboral i professional de les persones de la ciutadania

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha sigut l’escenari per a constituir el Consell Territorial de Formació Professional de l’Àrea Territorial 14 – L’Alcoià i El Comtat. Aquest organisme està presidit pel regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda; pel director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia; la directora General d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones; i el prospector del Consell, que actua com a secretari, José Luis Sánchez González. En l’acte també han estat presents la resta d’integrants del Consell, que són Miguel Soler Gracia, Secretari Autonòmic d’Educació; Enric Nomdedeu Biosca, Secretari Autonòmic d’Ocupació i Formació; els alcaldes i alcaldesses d’Alcoi, Banyeres de Mariola, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro d’Alcoi i Onil, i Ismael Senent Cartagena, Leticia Pascual Peiró, German González i Laura Vila Olaso.

Des de la Generalitat Valenciana es va aprovar la creació de 19 consells territorials de la Formació Professional, uns organismes que estan vinculats a la conselleria competent en matèria d’educació. Aquests consells operen al voltant de la seua àrea territorial i tenen com a objectiu principal fomentar la Formació Professional integrada, la plena inserció laboral i professional dels joves i de la ciutadania amb necessitats de qualificació professional durant la seua vida laboral. El Consell Valencià de Formació Professional serà l’interlocutor vàlid per a la dinamització i promoció dels consells territorials de tot el País Valencià.

Altres dels propòsits d’aquestes institucions són participar en una planificació coherent de l’oferta de formació professional al voltant de l’àrea territorial, atenent les necessitats reals de la ciutadania, com a les de l’entorn socioeconòmic. També vol donar difusió i promoció a l’oferta educativa d’FP, i identificar noves competències professionals, garantint que aquestes responguen a les necessitats reals dels diferents sectors productius de les àrees territorials, així com elaborar propostes per a adaptar-se al canvi de model productiu, econòmic, energètic i social. A més, vol promoure les accions i activitats que afavorisquen el procés d’inserció social i professional de les persones atenent als pactes territorials d’ús de l’àrea funcional.

El regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, ha destacat: “la gran importància que té l’FP tant per a l’actual govern valencià com per al govern municipal, com el demostra la creació del Consell de la Formació Professional de la nostra ciutat fa ja quatre anys, així com difondre l’oferta de cicles formatius de la ciutat, o la inclusió d’Alcoi en la Xarxa FP fa 10 anys, una aposta municipal que està sent un èxit i està donant resultats molt satisfactoris. També en el pacte ACTAIO amb ciutats veïnes com Ibi i Ontinyent, on hem treballat amb l’objectiu de fomentar la Formació Professional i la inserció laboral d’estudiants i egressats”.

En l’any 2018 es va crear a Alcoi el Consell de la Formació Professional, un òrgan que va sorgir d’una iniciativa del Consell Econòmic i Social, format per representants dels centres educatius, agrupacions empresarials, sindicats, entitats i grups polítics. La seua finalitat era participar en una planificació coherent de l’oferta de l’FP, i en els programes d’Orientació Ocupacional, així com altres accions dirigides a la inserció. També s’encarrega de difondre i promocionar l’oferta educativa i formativa de la ciutat o crear àmbits que afavorisquen les sinergies entre el sistema de Formació Professional Inicial i Continuada i la pràctica laboral en els centres de treball, permetent la utilització dels equipaments industrial i les infraestructures per a facilitat la requalificació professional, així com facilitat la formació i ocupació de les persones adultes que han tingut dificultats per a accedir a la formació ordinària i realitzar totes aquelles accions i activitats que afavorisquen el procés d’inserció social i professional de la joventut.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *