foradia subscriutegrat

Pego ajorna el Carnestoltes i suspén la Pinyata, però si celebrarà la tradicional Baixà del Riu

Des del consistori pegolí han decidit que es repetirà el Festival d'Arts Escèniques, encara que no s'ha fixat una data per a la seua celebració

El Carnestoltes de Pego és un dels esdeveniments més importants per a la localitat de tot l’any, i des de l’Ajuntament han hagut de prendre decisions sobre com serà la seua celebració d’enguany. En total són tres els actes que envolten aquesta festivitat, i per això, des del consistori s’ha decidit que l’únic que se celebrarà serà la Baixà del Riu, que serà el dia 19 de febrer.

La festa de Carnestoltes no ha tingut la mateixa sort, i aquesta festa que s’hauria de realitzar el dia 26 de febrer, s’ha ajornat, però sense data concreta. L’últim dels actes dins d’aquesta festivitat de Pego és la Pinyata, que tindria lloc el dia 5 de març, així i tot, malauradament, s’ha cancel·lat fins al pròxim any.

I és que, Enrique Moll, alcalde del municipi, ha argumentat aquestes decisions explicant que: “Sabem que és un dels esdeveniments més importants que tenim durant l’any, però és molt més important per a nosaltres la salut dels nostres veïns i veïnes. En les celebracions tradicionals de Carnestoltes, pre Covid, l’afluència de gent al carrer és immensa, per la qual cosa les aglomeracions eren impossibles d’evitar. En aquests moments és inviables celebrar aquest tipus de festa”.

Com no es farà el Carnestoltes, el govern local ha optat per repetir la fórmula del 2020, amb la celebració del Festival d’Arts Escèniques, on en diferents punts del municipi es transformaven en escenes ‘carnavalesques’, com cabaret, moviment flower power, el circ, o el Versalles parisenc. Aquesta iniciativa encara no té data de celebració, i segons ha comentat Moll: “Hem decidit esperar que passe un temps prudencial, veure com evoluciona la pandèmia i si les dades negatives baixen i la situació és favorable, celebrarem el festival en una altra data. Hem apostat per un format diferent i que va rebre molt bona acollida en la seua primera edició. Volem que siga un referent per la qual cosa hem d’estar molt seguir a l’hora de fer-se sense riscos per a la salut, tant dels veïns i veïnes com pel mateix festival”.

La Baixà del Riu Bullent és l’únic acte que s’ha pogut mantenir. “Les condicions amb les quals se celebra aquest esdeveniment són molt diferents dels Carnestoltes, és a l’aire lliure, rodejats de naturalesa i la gent pot repartir-se per tot el llit del riu, no hi ha tantes aglomeracions. Encara que cal recordar que s’ha de ser responsables”, remarca l’alcalde de Pego.

Els participants hauran de registrar-se per a poder competir al concurs a millor embarcació, i a més, en aquesta edició es comptarà amb nou premis. La construcció haurà de ser amb materials reciclables, i una vegada finalitzada la carrera pel Bullent, s’han de retirar els vaixells íntegrament de l’aigua.

La cancel·lació de la Pinyata, segons ha argumentat Enrique Moll: “hi ha moltes aglomeracions durant el recorregut i el risc de contagi és molt alt, per tot això hem decidit cancel·lar”.

El desig de l’alcalde de Pego és que: “encara que esperem que tot vaja millorant i aquesta edició, la del 2022, siga l’última en la qual hàgem de prendre aquest tipus de decisions”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *