foradia subscriutegrat

ATEVAL i el Campus d’Alcoi de la UPV signen un conveni per a retenir talent al sector tèxtil

L'equip directiu del Campus i el rector de la UPV, José E. Capilla, han visitat diferents empreses i AITEX

La Universitat Politècnica de València, i l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), han signat un acord per a col·laborar junts. L’objectiu d’aquest acord és que “el talent format en la UPV es quede en el sector tèxtil del nostre territori”, indiquen des de la universitat. La signatura s’ha produït a la seu d’ATEVAL a Ontinyent.

En aquest acte han estat presents: José Serna, el rector de la UPV, José E. Capilla; Salvador Coll, vicerector d’Innovació i Transferència; el director del Campus d’Alcoi, Pau Bernabeu, Pablo Díaz, director de la Càtedra Aitex-UPV, Javier Silvestre, subdirector de Càtedra d’Empreses, Mecenatge i I+D+i; i Ignacio Montava, director acadèmic del Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil. Per part d’ATEVAL, han assistit Salomé Beneyto, gerent d’aquesta entitat; León Grau, president d’Aitex i vicepresident d’ATEVAL; Càndid Penalba, vicepresident d’ATEVAL; Rafa Lurbe, president d’ATEVAL de la Vall d’Albaida i president de l’àrea d’innovació; Jordi Soler, president de l’àrea de Formació i Gestió del Talent d’ATEVAL, i Rafa Pascual, vicepresident d’ATEVAL.

Gràcies a aquesta col·laboració es faran accions orientades a la transferència de coneixement universitat-empresa, i es promourà la participació de projectes desenvolupats conjuntament. Una altra de les finalitats és col·laborar en el desenvolupament de diverses activitats culturals, científiques i acadèmiques, obrint d’aquesta manera una via estable de cooperació entre les dos entitats. Amb l’acord s’engrandirà la vinculació entre el camp de la docència, la investigació i transferència de tecnologia, la cooperació, i la cultura.

Tant ATEVAL com la UPV s’han compromés en facilitar l’intercanvi per temps limitat d’estudiants, professors i investigadors, i personal d’administració i serveis. Amb aquest conveni es vol promoure a més, l’organització conjunta de cursos, seminaris o conferències, fer un assessorament mutu, i en especial en àmbits de cooperació técnica i de transferència de tecnologia.

Durant el matí que s’ha signat aquesta col·laboració, s’ha visitat l’Institut tecnològic tèxtil AITEX, i les empreses Interfabrics a Muro d’Alcoi, i UBESOL, ubicada a Atzenta d’Albaida, i s’ha pogut conéixer el potencial industrial que existeix a les comarques del nord d’Alacant i sud de València.

El rector de la UPV, Capilla, ha assenyalat que: “som una universitat molt implicada amb la societat, amb el teixit productiu i tot el que siga estrényer aqueixes relacions, i d’alguna manera, fer el que de fer una universitat pública, retornar la inversió que fan els ciutadans en la universitat donant una millor formació, treballant amb l’empresa i amb les administracions per a innovar per a millors processos, això està en l’ADN de la UPV”. A més, ha explicat que: “la signatura d’aquest conveni és un punt de partida, per a tindre des de la UPV major implicació, activitat i cooperació amb la indústria, especialment la tèxtil. Tenim grans expectatives, hem procurat que tinga la major amplitud possible d’activitats. Tant els interessos d’ATEVAL com de la UPV són molt amplis i el que hem de fer és que, com més prompte millor, aqueix comité de seguiment del conveni es pose a fer feina i a definir les activitats per a trobar qüestions d’interés comú que puguem aportar tots dos”.

Per la seua part, el president d’ATEVAL, José Vicenta Serna, ha indicat sobre la col·laboració que: “és necessària per a guanyar grandària. Fa falta concentració empresarial i major modernització. Hem d’ajudar les empreses a preparar-se per a aqueix canvi, per a la seua transformació i guanyar competitivitat. I una de les parts més importants, juntament amb la innovació, la internacionalització, la creativitat o la qualitat és el talent. Poder retenir el talent que es forma en la UPV en el sector tèxtil és un dels motius pels quals estem hui ací signant aquest conveni. Una col·laboració a llarg termini (4 anys prorrogable) en el qual volem traure el profit més gran tant per als alumnes, com per al professorat, la indústria i la societat en general”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *