foradia subscriutegrat

El Complex Esportiu Eduardo Latorre habilita vestuari d’intimitat

La proposta va ser llançada pels diferents col·lectius LGTBI que permetrà que les persones amb diferents realitats i corporalitat puguen sentir-se còmodes

L’Ajuntament d’Alcoi ha habilitat un espai segur dins dels vestuaris utilitzats habitualment pels usuaris del Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre perquè les persones amb diferents realitats i corporalitats puguen trobar-se còmodes dins d’aquesta instal·lació. Aquesta mesura que ha implantat la regidoria d’Esports té com a objectiu lluitar contra la LGTBIfòbia en l’àmbit esportiu.

A principis de l’any 2021, el Centre d’Esports va posar en marxa accions per a erradicar la discriminació que pateixen algunes persones per qüestions d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere no normatives, en un model de desenvolupament esportiu predominantment binari i segregat. Amb aquestes accions es vol fomentar la diversitat a l’esport i la prevenció i actuació contra la discriminació per aquests motius.

La primera de les accions que es van fer va ser la creació d’un tríptic informatiu en el Centre d’Esports, que van fer arribar a totes les entitats esportives de la ciutat, i també va estar a disposició de la ciutadania a les diferents instal·lacions esportives d’Alcoi. També es va concretar la senyalització mitjançant cartelleria de les diferents instal·lacions esportives municipals, Poliesportiu Caramanxel Juan Agudo Garat, Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre o el Poliesportiu Municipal Francisco Laporta, entre altres, com a espais lluïres de LGTB-fòbia.

Un altre pas important que s’ha donat des de la regidoria d’Esports ha sigut afegir formularis d’inscripció a les diferents instal·lacions esportives i activitats impulsades des del Centre d’Esports, el camp ‘ALTRE’ quan ens referim al gènere.

El regidor d’Esports, Alberto Belda, ha explicat que: “Amb l’adequació i l’obertura d’aquests dos vestuaris d’intimitat, el Centre d’Esports fa un pas més cap a la normalització i la llibertat individual. Es tracta d’una mesura proposada per col·lectius LGTBI que permetrà que qualsevol persona puga sentir-se còmoda dins de la instal·lació en poder canviar-se de manera íntima”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *