foradia pressupostparticipatiualcoi

Escola Valenciana presenta la nova edició de les Trobades 2022

En 2020 l'entitat va cancel·lar aquestes jornades per primera vegada en més de 30 anys, per a 2021 es van dur a terme les 'ReTrobades', i per a enguany tornen amb el lema 'l'Escola que ens fa lliures'

L’Escola Valenciana ha fet públic el lema, la imatge i les dates de les Trobades d’Escoles en Valencià 2022. En l’any 2020 per culpa de la pandèmia, l’entitat va suspendre les Trobades, després de més de 30 anys celebrant-les, i per a l’any 2021, que encara la situació va estar marcada per la Covid-19, es van dur a terme actes simbòlics que van representar les ‘ReTrobades’. Per a aquest 2022, les Trobades tindran com a objectiu parlar de “futur i de l’impuls necessari que li cal a la nostra llengua”.

A més, aquestes jornades coincideixen amb el centenari del naixement de Joan Fuster, i per això, des de l’Escola Valenciana asseguren que: “continuarem treballant perquè s’eduque en llibertat a tots els xiquets i xiquetes del nostre país, encara que siga a costa nostra”. Per aquest motiu, el lema que s’ha triat per a les Trobades 2022, ha sigut ‘L’Escola que ens fa lliures’. Per a aquesta institució “L’escola que ens fa lliures és la de Joan Fuster i la de totes i tots els mestres que dia a dia ens fan, i ens han fet, persones lliures, amb consciència i capacitat crítica”.

És a dir, que aquestes trobades serà un clam per a l’escola crítica, laica, i intercultural, una escola feminista, coeducativa, i inclusiva amb totes les identitats sexuals i de gènere, I també reivindicaran que les escoles sostenibles, pacifistes i solidàries. “Aquestes trobades van dedicades a totes les persones que fan l’escola valenciana, l’escola que ens fa lliures”, continuen explicant des d’Escola Valenciana.

La imatge d’aquestes Trobades ha estat a càrrec de la il·lustradora valenciana Paula Pérez de Lanuza, coneguda com Paulapé.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *