foradia elgrat

Tallers, exposicions, xarrades i lectures per a commemorar el Dia de la Dona a Castalla

Aquestes activitats aniran desenvolupant-se durant el mes de març, i estan dins de la III Setmana de la Dona

L’Ajuntament de Castalla ha presentat la programació d’activitats per a celebrar la III Setmana de la Dona. La regidoria de Benestar Social, ha preparat moltes propostes amb motiu del 8M, que s’aniran duent a terme durant tot el mes. Entre aquestes activitats podem trobar tallers, exposicions, xarrades, projeccions i lectures, que estaran dirigides a tots els públics amb la dona i la igualtat com a protagonistes principals.

Maite Gimeno, regidora d’aquesta àrea, ha indicat que l’Ajuntament “la voluntat plena de treballar per la igualtat real i efectiva entre homes i dones a Castalla”. Gimeno ha explicat que: “hem preparat activitats dirigides a tota la població de la nostra localitat amb l’objectiu que tinguen les ferramentes necessàries per a posar fi a les desigualtats per raó de gènere”.
Les activitats es desenvoluparan aquest mes de març i s’emmarquen dins de la III Setmana de la Dona amb una programació per a tots els públics.

A partir del dia 1 de març, fins al dia 20 es durà a terme l’exposició sobre igualtat que du com a nom ‘Humor Social, i es podrà visitar a la Casa de Cultura. Entre els dies 7 i 11 tindrà lloc el taller ‘Jutjat menys, acaricia’t més’, que es farà als centres educatius, i també es podrà veure l’exposició ‘Dones i esport’ a les instal·lacions del poliesportiu.

El dia 8 de març serà el dia que més activitats es realitzen, i començaran al matí amb un taller de xapes i es repartiran fullets informatius entre la població que vaja al mercat municipal. A la vesprada, tindrà lloc l’space room ‘La dona en el temps’, i finalment a les 19:30h es llegirà el manifest institucional per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Per al 9 de març continuarà la programació amb el taller d’ocupabilitat per a dones, que es durà a terme a les 19h a l’Espai Jove de la Casa de Cultura, i la sessió ‘Xarrant sobre igualtat, ocupabilitat i justícia social’ per als estudiants de primer de batxillerat. El 10 de març serà el dia en qual es farà el taller ‘Dones i salut mental en temps de covid, i l’endemà a la Biblioteca Municipal serà el torn del contacontes ‘El cofre de la Igualtat’ i de l’obra ‘Parlen’ de 3Teatre a l’Auditori Municipal.

Ja més endavant, el dia 18 de març se celebrarà la projecció de curtmetratges que tindran temàtica de gènere i que estan elaborats per l’alumnat de secundària de l’IES Enric Valor, i que compta amb la col·laboració d’ECULGE de la Universitat Miguel Hernández. Finalment, per a acabar aquest mes dedicat a la dona, el dia 25 de març s’estrenarà el ‘Cluc de lectura violeta’.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *