GandiaEnFemení, el projecte que busca visibilitzar el treball de les dones
L'alumnat dels centres de secundària estudiaran el patrimoni femení històric de la Safor

En vespres del 8M, l’IMAB i Biblioteques de Gandia han llançat el projecte #GandiaEnFemeni que busca donar visibilització a les dones de Gandia i la Safor. Aquesta iniciativa també compta amb el fons per a la investigació de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia i se centra en l’alumnat dels centres educatius de la localitat.
La regidora de l’IMAB, Liduvina Gil, ha assegurat que “és una iniciativa dirigida a l’alumnat i professorat de secundària i a tota persona que li puga interessar i aportar en aquesta recerca”.
Rosa Mascarell moderarà unes sessions matinals del 7 a l’11 de març, per a tots aquells centres de secundària que estiguen interessats a assistir. Hauran de reservar via telefònica a la Biblioteca de Gandia. Liduvina Gil ha afirmat que Mascarell és “una persona que coneix molt bé la història de les nostres dones”.
El projecte #GandiaEnFemení pretén conéixer el llegat que han deixat les dones que han nascut o treballat a Gandia. Mestres, polítiques, científiques, escriptores, etc., la iniciativa busca visibilitzar el paper de totes aquestes dones valentes. Baix el lema ‘Recuperem el nostre patrimoni femení. Els ho deguem, ens ho deguem’, els alumnes podran conéixer la història d’algunes de les dones més il·lustres de la comarca que poden servir-los d’inspiració i referència.
A més, també s’han organitzat altres activitats complementàries al projecte, com la utilització a les xarxes socials de l’etiqueta #GandiaEnFemení. A banda, les diferents institucions que col·laboren al projecte compartiran el treball de l’alumnat sobre les dones.
Els centres educatius comptaran amb una guia didàctica per a continuar amb el projecte i, a més, s’obrí la porta a l’edició d’un llibre col·laboratiu, finançat per l’Ajuntament de Gandia, que reculla el treball elaborat per l’alumnat referent al paper de la dona de la Safor.
Comenta i participa-hi