foradia barnasants

Tere Ferrando guardonada amb el premi Jo Dona 2022 a Pego

Emma Dominguis, del col·legi Rosalia Buendía, guanyadora del concurs de cartells del Dia de la Dona

La Casa de Cultura de Pego va rebre, el divendres 4 de març, els premis Jo Dona 2022 del Dia de la Dona, aquest any sí de forma presencial i amb públic, després de dos anys de pandèmia. El premi principal el va rebre la pintora pegolina Tere Ferrando, en un acte emotiu rodejada d’amics i familiars.

A més del premi a Ferrando, l’acte també va reconéixer la sororitat latent entre totes les dones de Pego. “Germanor davant de situacions de discriminació sexual i actituds i comportaments masclistes; es tracta de donar suport per a aconseguir el poder genèric de totes i l’empoderament vital de cada dona”, va afirmar la regidora d’Igualtat de Pego, Maria Mercedes Bolta.

A banda, es va donar a conéixer la guanyadora del concurs de cartells per al Dia de la Dona de Pego, en el que participaven els alumnes dels diferents centres educatius de la localitat. La guanyadora va ser Emma Dominguis Oltra, del col·legi Rosalia Buendía. La regidora va afirmar que la decisió havia estat molt difícil a causa de la qualitat de tots els cartells finalistes.

Després de l’entrega del concurs de cartells va aplegar el moment més esperat, l’entrega del guardó Jo Dona que va rebre Tere Ferrando. La regidora d’Igualtat va dedicar unes emotives paraules a la guanyadora, assegura’n que “és una dona avançada al seu temps, qui va decidir que el motor de la seua vida devia ser el d’aprendre i desenvolupar la seua faceta com a pintora”. “Es tracta d’una dona valenta, que ve d’una família d’agricultors del poble i que estava totalment desvinculada al món de l’art. Gràcies a la seua lluita i perseverança ha aconseguit dedicar-se a allò que l’apassiona”, va continuar Bolta.

L’obra de Tere Ferrando és extensa i amb unes marcades característiques pròpies. Un estil que mostra l’essència de la vida de les anteriors generacions de la Marina Alta. “Són pintures amb un gran valor etnogràfic que faran que la nostra cultura perdure en el temps”, va explicar Bolta.

Ferrando no destaca sols per la seua faceta artística, també dedica la seua carrera professional a la docència, impartint classes de pintura als veïns i veïnes de la localitat en el CEAM. Després de l’entrega del premi, la filla i la neboda de la protagonista van dedicar unes emotives paraules que van emocionar a Ferrando.

Després de l’entrega dels premis, va seguir l’actuació de l’artista Sandra Polop, qui va delectar als presents amb diverses cançons amb un fort missatge d’empoderament dedicat a totes les dones del municipi.

Abans de l’acte, l’Ajuntament de Pego va anunciar que estaria present una persona rellevant i finalment la regidoria d’Igualtat va contar que es tractava de totes les dones allí presents. “Volem recordar que vosaltres sou importants, perquè Pego compta amb dones valentes i valeroses”, va anunciar Bolta. La vetlada va acabar amb un petit còctel amenitzat amb la música del grup pegolí Tándem.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *