foradia camaraalcoi

Augmenten els cotxes elèctrics a Alcoi

Des de 2019 a 2021 el nombre d'aquests vehicles a la ciutat ha crescut un 175,95%

Alcoi ha augmentat el nombre d’automòbils elèctrics en un 175,95% en els últims tres anys. És a dir, s’ha passat de tindre 221 a 601, segons les dades que han oferit des del departament de Tributs del consistori. Entre els vehicles que més han augmentat destaquen els híbrids, que han passat de 181 a 468, seguits pels elèctrics de bateria, que ha crescut de 28 a 85.

Jordi Segura, regidor d’Innovació, ha indicat que: “aquest increment ens sembla molt positiu, ja que l’Ajuntament d’Alcoi aposta per la mobilitat sostenible i per incentivar la transició cap a vehicles que contribuïsquen a disminuir la petjada de carboni, tal com ha demostrat amb diferents actuacions i iniciatives”. El regidor ha posat com a exemple les bonificacions municipals en l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics, que va començar sent del 50% per al primer any i del 25% a partir del segon any, però que en 2018 va ser augmentada per a cobrir el 75% de l’impost el primer any, i el 50% a partir del segon.

L’Ajuntament d’Alcoi assegura que treballa constantment per millorar la xarxa de punts de càrrega municipals per a vehicles elèctrics, i que prompte s’augmentarà per a superar la desena.

Durant els primers dos meses de l’any 2022 aquests carregadors ja han subministrat 20.940,23 kilowats per hora, una xifra que suposa el 36% del total de l’energia consumida durant el 2021, que va ser de 58.127,44 kwh. Això s’explica perquè s’han canviat alguns punts lents a semirràpids i amb dos possibilitats de càrregues simultànies. Aquesta millora ha reduït els temps d’espera i augmenta la rotació del seu ús, contribuint a l’augment de la seua demanda.

Un dels casos més significatius és el punt de la plaça Miguel Hernández, que en dos mesos ha subministrat 4.943 kwh en 2022, és a dir, un 356,82% més que en tot 2021.

El carregador del carregador A en el Polígon Cotes Baixes, ha subministrat 424,42 kwh entre gener i febrer d’enguany, unes dades que signifiquen un augment del 172,20% més respecte a eixe període del 2021.

En l’Alameda Camilo Sesto té un punt de càrrega semirràpid ha sigut donat de baixa per a substituir-ho per un altre de càrrega ràpida, gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant. El punt de l’avinguda La Hispanitat, a l’altura de les Aules Verdes, també està parat, a l’espera de posar una nova placa electrònica que s’ha avariat.
Als pròxims dies entrarà en funcionament un nou punt de càrrega en El Collao, i un altre de càrrega semirràpida al carrer Mondúber; i al carrer Espronceda, entrarà en funcionament en menys d’un mes.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *